Najbolji srpski teniser Novak Đoković vredno radi u Španiji, kako bi što spremniji dočekao američku turneju.

Poznato je da Novak za oporavak svog tela često koristi čuvenu krioterapiju (ledena terapija), pa je i u Marbelji rešio da se na ovaj način relaksira. 

PROČITAJTE JOŠ: KO JE TAJANSTVENA LEPOTICA KOJU VIĐAJU SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: svi komenatarišu da je Jelena Đoković lepa, ali ostaćete bez teksta kad vidite kako izgleda njena sestra (FOTO)

Novak je ušao u mašinu za krioterapiju. U istoj se boravi oko tri minuta, a temperatura je negde oko -140 stepeni celzijusa. Ovaj tretman je efikasnija zamena za klasične ledene kupke koje koriste sportisti.Poznato je da i Rafael Nadal praktikuje ovakav način oporavka. Nedavno je njegov fizioterapeut Sole Sančez objasnio ovu terapiju. 

PROČITAJTE JOŠ: NAKON NOVAKOVE POBEDE, JELENA ĐOKOVIĆ ODLUČILA DA SPAKUJE KOFERE: nećete verovati gde je supruga srpskog tenisera otputovala (FOTO)

"Ovaj tretman je zamena za ledene kupke koje igrači koriste posle mečeva. Nadal, Đoković i Dimitrov najviše vole da koriste ovu terapiju. Igrači se plaše da uđu u mašinu pre meča ako ne igraju ubrzo zatim, jer se toliko opuste i prispava im se, pa ne žele da rizikuju. Posle terapije oni postanu jači, sa sjajnim radom srca i većim tonusom mišića".

Izvor: Kurir sport