Kejt Midlton (36) porodila se 23. aprila 2018. godine u bolnici "Sent Meri" u Londonu i donela na svet treće dete - sina koji je - kako je objavila Kensigtonska palata - težak 3827.18 grama, piše Lepa & srećna.

Da podsetimo, vojvotkinja od Kembridža primljena je, sa trudovima, u čuveno bolničko krilo Lindo 23. aprila 2018. godine rano ujutru, a ceo svet je sa nestrpljenjem očekivao da li će treće dete Kejt Midlton i princa Vilijama biti dečak ili devojčica.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne lepote blistave Kejt Midlton: kako izgledati savršeno posle porođaja (FOTO + VIDEO)

Kejt je princa Džorža rodila 10 sati nakon što je primljena u porodilište, a Šarlotu nakon 2,5 sata. Novinari su se okupili oko bolnice dok se očekivalo rođenje princa Džordža, dok je za vreme rođenja princeze Šarlote bio zabranjen pristup novinarima ulazu bolnice. Međutim, rođenje trećeg deteta su ispred bolnice željno iščekivali i novinari i obožavaoci kraljevske porodice.

Za treći porođaj supruge princa Vilijama angažovan je tim od dvadesetak lekara, koji je uključio ginekologe, akušere, babice, ali i druge specijaliste.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne dlanova Kejt Midlton i princa Vilijama

Inače, beba je rođena na isti dan kada je rođen i čuveni engleski pisac Vilijam Šekspir, kao i na Dan Svetog Džordža koji je nacionalni praznik Engleske.

PROČITAJTE JOŠ: KEJT MIDLTON MORA DA POŠTUJE OVA 3 PRAVILA NA POROĐAJU, A JEDNO JE VEĆ PREKRŠILA: nećete verovati šta engleska princeza mora da uradi pre i posle rođenja deteta (FOTO)

Mnogi su bili iznenađeni kada su jutros videli stilistkinju Kejt Midlton, poznatu Natašu Arčer,  kako izlazi iz bolnicem pa su zaključili da je princeza sa njom došla na porođaj. I posle prvog i posle drugog porođaja, Kejt je dočekala prava armija novinara i fotoreportera ispred bolnice, a svi su jedva čekali da vide kako izgleda i šta je obukla. Izgleda da ni ovoga puta princeza nije želela sebi da dopusti modnu grešku.

PROČITAJTE JOŠ: Kejt Midlton kao fotograf amater: najlepše slike iz dečije sobe princa Džordža i princeze Šarlot

Nataša je, inače, bila prvo zaposlena kao lična asistentkinja vojvotkinje od Kembridža, a onda se posebno posvetila njenom izgledu i imidžu. Dobro upućeni tvrde da je ovu funkciju dobila na sugestiju same kraljice Elizabete koja je tražila da Kejt izgleda "više kraljevski". 

Inače, u bolnici "Sent Meri" rođeni su i princ Vilijam i njegov brat Hari, dok je kraljica Elizabeta rođena u kući majčinih roditelja.

Dokument koji predstavlja zvaničnu objavu o rođenju kraljevske bebe iznet je 23. aprila 2018. godine oko 15 i 30 časova ispred Bakingemske palate i kako tradicija nalaže tu će stajati u toku naredna 24 časa.

Iako se kraljevska porodica trudi da sačuva tradiciju, rođenje ove bebe promeniće pravila ponašanja za neke od članova kraljevske porodice. Princ Endrju posle rođenje novog princa prelazi na sedmo mesto u redu za presto, pa automatski za njega prestaje da važi jedno veliku pravilo. Endrju više neće morati od svoje majke engleske kraljice da traži dozvolu za brak, pa može da se oženi ženom sa kojom želi, pa čak i bez kraljičinog blagoslova. 

Izvor: Lepa & srećna