Pojava prekomerne telesne težine ili gojaznosti u današnje vreme postaje problem sve većih dimenzija i može uzrokovati različite savremene bolesti. Gojaznost je posledica nezdravog stila života, što obuhvata nedostatak fizičke aktivnosti i nezdravu ishranu.

Za naše dobro zdravstveno stanje neophodan je pravilan način ishrane. Uvek treba da imate redovne obroke koji će se sastojati od zdrave i raznovrsne hrane, a naročito se preporučuju mleko i mlečni proizvodi.

Kao dobar prirodni izvor kalcijuma i belančevina konzumirajte mleko, jogurt, sir i druge mlečne proizvode koje možete uključiti u doručak, ručak ili večeru. Ako se vaša ishrana zasniva na manje kaloričnim obrocima, onda možete da koristite mlečne proizvode iz obranog mleka. Za zdravlje celog organizma važno je da vrste i količine namirnica prilagodite vlastitim potrebama uz obaveznu fizičku aktivnost.

Često se problem gojaznosti javlja kod dece i adolescenata, što može dovesti do nezdrave telesne težine tokom odrastanja. Već u detinjstvu je važno ustanoviti uravnoteženu ishranu i odgovarajuću fizičku aktivnost kako bi deca stekla dobre navike za ceo život.

Ne zaboravite: Mlečno je super!