Sudski je definisano da će sin Milana Popovića i Severine Kojić provoditi podjednako vreme s oba roditelja i da će sve odluke morati da donose zajedno.

Naime, na suđenju u Zagrebu doneta je prvostepena presuda da pevačica i srpski biznismen od danas imaju ravnopravno, zajedničko i sporazumno roditeljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom, sud je odredio sve detalje.

Ovom presudom maloletni Aleksandar će živeti naizmenično sedam dana sa majkom Severinom i sedam dana sa ocem Milanom. Otac će provoditi prve dve nedelje u julu i avgustu sa detetom, a majka druge dve.

Kada je pre nekoliko godina pokrenuo pitanje oko roditeljstva, Milan Popović jedino što je želeo je da, kako je tvrdio, on i detetova majka budu ravnopravni u životu malenog Aleksandra i da zajedno donose odluke vezane uz njegovo odgajanje i budućnost. 

U više navrata isticao je da je paralelno roditeljstvo bitno i značajno za odrastanje mališana jer je on kao otac spreman da se potpuno i podjednako posveti sinu.

Ovom presudom, između ostalog, u vodu su pale i Severinine tvrdnje da je on kidnapovao sina za šta ga je Severina optužila pre više od godinu dana. Podsećanja radi, to je bilo kada je ona sa Igorom Kojićem otputovala u Ameriku, a Aleksandar je za to vreme bio kod Milana Popovića koji je sina zadržao kod sebe jer nije mogao da dobije Severinu. Čim se vratila sa puta, ona je Popovića tužila za otmicu deteta, ali se kasnije ispostavilo da zapravo za to vreme nije ni bila u zemlji. "Blic" je tada, podsećamo, došao u posed dokumenata koji dokazuju da je više od mesec dana ostavila dete, a da o tome nije obavestila drugog roditelja. Milan je potom nju tužio za zanemarivanje deteta zato što ona nije bila tu kada je trebalo.

PROČITAJTE JOŠ: POSLE SPONTANOG POBAČAJA PEVAČICA SE I DALJE BORI DA POSTANE MAJKA: Severina Kojić ponovo ide na vantelesnu oplodnju (FOTO)

Pre presude o zajedničkom roditeljstvu, sud je već odlučio o sadržaju zajedničke roditeljske brige s obzirom na to da sa Severinom do sada Milan nije uspeo da postigne dogovor. Sud je početkom godine, naime, doneo presudu kojom se regulišu prava roditelja prema detetu.

Jedna od najvažnijih stavki koja se tada promenila svakako je ona koja se tiče čuvanja malog Aleksandra u odsustvu jednog roditelja.

Naime, ako je jedan roditelj sprečen da bude sa detetom duže od 48 sati u kontinuitetu, dužan je da o tome obavesti drugog roditelja i da mu omogući da dete u to vreme boravi s njim, jer drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima porodice i trećim licima. Severina se pak do sada trudila da to ne bude slučaj.

Milan Popović je, takođe, odbijao da dopusti da dete provodi vreme s trećim licima dok majka nije bila u mogućnosti da ga čuva, a da on na sve to nema saznanja o tome, u čemu se složio i sud.

Njegova namera je i da učestvuje u bitnim odlukama za detetov život, te da ima informacije o detetu, putovanju deteta, kao i osobama kojima je dete povereno na čuvanje.

Milan je od početka želeo da ima komunikaciju sa Severinom povodom ovih pitanja. Međutim, ona je odbijala svaku komunikaciju. Otac nije bio upućen u zdravstveno stanje sina, već je mali Aleksandar sam pričao tati kada je bio prehlađen, te kada je jeo i koje su njegove potrebe. Ipak, prema sudskom rešenju koje je doneto nedavno, njih dvoje sada najmanje dva puta nedeljno moraju da razmene bitne informacije o detetu i to je moguće telefonom, SMS-om ili mejlom. Iz tog razloga moguće je da će joj dodatna iritacija biti i to što je zakonom određeno da je roditelj obavezan da u slučaju bolesti deteta, bez ikakvog odlaganja, a najkasnije u roku od dva sata od saznanja dijagnoze, o tome obavesti drugog roditelja.

Milan Popović je time uspeo u nameri da njihov sin ne oseti razdor u porodici jer je u više navrata, kako je srpski biznismen isticao, Aleksandar govorio da mu je najveća želja da se mama i tata slažu.

Podsećamo, splitski sud je pevačici nedavno poručio da radi protiv interesa maloletnog Aleksandra i da je upravo ona ta koja vrši nepotrebni pritisak na sud iako sve vreme za to optužuje oca njenog deteta Milana Popovića. Severina je i novčano kažnjena zato što oteže sa sudskim procesom, što takođe, po mišljenju suda, ugrožava njihovog maloletnog naslednika.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da saznate šta Severina misli o sudskoj odluci!

PageBreak

U budućnosti, Severina i Milan će podjednako brinuti o svim potrebama malog Aleksandra, što je srpski kralj bakra od početka i želeo.

PROČITAJTE JOŠ: AMAL ĆUTI, ALI DŽORDŽ KLUNI OTKRIVA TAJNU POSLE ROĐENJA BLIZANACA: porodica Kluni objavila vest koja je oduševila ceo svet (FOTO)

Severina Kojić sada ima prava da pred Županijskim sudom uloži žalbu na ovu prvostepenu presudu.

Kada smo je pozvali, Severina je odbila poziv, ali se ovim povodom oglasio njen menadžer Tomislav Petrović.

- Severina nije zadovoljna presudom jer ista nije za dobrobit njenog sina i svakako će se žaliti. Od sudije Verice Nikić ništa drugo se nije moglo ni očekivati. Ona je već do sada donela dve presude na štetu Severininog deteta i obe su joj srušene na višem sudu. Poznato je da je drugi sudija, na istom sudu, pre mesec dana vezano na Popovićevu tužbu presudila da ne postoje zakonske mogućnosti da se vreme deteta deli na pola - naveo je Tomislav Petrović.

Međutim, teško da će Severinine žalbe uroditi plodom jer je u prethodnom sporu sudija odbio da donese presudu o ovom slučaju zato što je to bio poseban spor za koji je zadužena sudija Verica Nikić.

Za razliku od Severine, Popović je zadovoljan presudom i vidno srećniji.

- Naš sin je pobednik! Aleksandar je napokon dobio pravo da podjednako provodi vreme sa oba svoja roditelja, da bude podjednako blizak i sa majkom i sa ocem. I da uživa u ljubavi koju za njega imamo i njegova majka Severina i ja. Bravo za Aleksandra, bravo za hrvatsko pravosuđe! - rekao je Milan Popović za "Blic".

Severina izbegla suđenje

Kada je juče doneta presuda o zajedničkom roditeljstvu, Severina nije bila tu. Ona je juče imala i zakazano suđenje u Beogradu na kojem se takođe nije pojavila zato što, kako je njena advokatica rekla, ima zakazano suđenje u Zagrebu gde takođe nije došla. Još nije poznato koje je opravdanje dala sudijama u Hrvatskoj.

Podsećamo, ona je i 1. februara trebalo da se pojavi na sudu u Zagrebu zbog zakazanog suđenja sa Milanom Popovićem, ali je tražila odlaganje procesa uz obrazloženje da je na putu. Međutim, paparaco ju je istog dana uslikao ispred njene zgrade u Zagrebu.

A Severina je prvi put slagala sud nekoliko meseci pre toga kada je po rečima njenog advokata iz zdravstvenih razloga izostala sa jednog od ročišta, a tada su je hrvatski paparaci uhvatili kako vežba u teretani.

Tekst: Ekipa Blica

Izvor: Blic