Podmlađena koža i to što brže? Zvuči sjajno i takvu želju u srcu ima svaka dama, ali one sa osetljivom kožom znaju kakve ona muke može da donese!

Neki od najefikasnijih antiage sastojaka kakve su voćne kiseline ili retinol mogu da dovedu do iritacije, perutanja i osećaja zategnutosti i žarenja na licu. 

Dermatolozi tvrde da se koža može naviknuti u roku od par nedelja, ali mnoge osobe sa osetljivom kožom ne uspeju nikad da se naviknu na ove moćne supstance. 

Da li to onda znači da morate pristati na fine linije, bore i suve površine kože i da ne možete da računate na pomoć savremene kozmetike? Ne, uz prave sastojke, možete da imate i negovanu kožu kakvu priželjkujete ali i da izbegnete neprijatnosti prejakih antiejdž tretmana.

Šta utiče na osetljivu kožu koja stari i kako da joj podarite novu energiju?

Već posle 20. godine, gubimo po jedan odsto kolagena u koži svake godine. Koža zato postaje sve tanja, a to je poseban stres za osetljivu kožu koja je po prirodi tanja od normalnog ili masnog tena.

Funkcija znojnih i lojnih žlezda se usporava, koža proizvodi sve manje elastina i glikozaminoglikana, što su nezaustavljivi unutrašnji procesi zbog kojih koža stari. Uz to, osetljiva koža je i u mladim danima bila često suva; starenjem, ona se još više isušuje.

Spoljni faktori starenja kože mogu se samo delom ograničiti - ako ste skratili boravak na suncu, redovno koristite zaštitu, prestali ste da pušite i pijete dovoljno vode, već ste učinili mnogo. Međutim, i dalje koža trpi efekte oksidativnog stresa.

Šta je oksidativni stres i kako on utiče na kožu?

Oksidativni stres nastaje kada slobodni radikali napadaju ćelije kože, zbog čega ona prevremeno stari, a nema dovoljno antioksidanata koji će se tome suprotstaviti.

Proizvodnja slobodnih radikala je neizbežna u biološkim procesima, a doprinose joj i stres, smog, preterana izloženost suncu, pušenje, lekovi... Zato je koži neophodna energetska podrška i snažni antioksidansi.

Jedan od najmoćnijih antioksidanata je koenzim Q10, koji igra nekoliko važnih uloga u telu.

Prva je da pomogne stvaranju energije u svakoj ćeliji i razmeni te energije u tkivima, a druga da štiti ćelije od oksidativnog stresa. Koenzim Q10 prisutan je u svakoj - doslovce - svakoj ćeliji tela!

Ne zaboravite da je koža naš najveći organ pa je i izuzetno izložena slobodnim radikalima, a nedostatak koenzima Q10 otvara im prostor za štetna dejstva.

Primena ovog koenzima direktno na kožu može da smanji dejstvo spoljnih i unutrašnjih faktora starenja kože i da poveća energiju u ćelijama.

Eucerin Q10 ACTIVE Dnevna krema za suvu kožu je specijalno formulisana sa koenzimom Q10, koji daje energiju ćelijama i predstavlja supstancu koja prirodno nastaje u koži, za borbu protiv znakova starenja kao što bore na osetljivoj koži.  

Dodati antioksidansi vitamini C, E i H (biotin) hrane suvu kožu i smanjuju upale, tako da je koža bolje zaštićena od napada slobodnih radikala.

Ova krema je formulisana bez mirisa, veštačkih boja i alkohola i izuzetno je pogodna za suvu, osetljivu kožu koja se lako iritira. Redovnom upotrebom, koža deluje nežnija i čvršća.

Krema je sačinjena bez parabena ili veštačkih koloranata da bi se pružila dobra podnošljivost na koži. Poseban kvalitet ove linije je i sastojak biotin (poznat i kao vitamin B7) je vitamin rastvorljiv u vodi koji jača kožu, nokte i kosu. Biotin aktivira proizvodnju lipida (masti) u koži, što joj pomaže da se vrati u prirodno i zdravo stanje da bi bila naša zaštitna barijera od spoljnog sveta.

Eucerin Q10 ACTIVE noćna krema je hranljiva noćna krema protiv bora za osetljivu kožu.

Ova krema bogate teksture pogodna je za negu osetljive kože i smanjenje finih linija i bora dok spavate. Tokom noći, koenzim Q10 u ovoj kremi služi da pojača procese obnove kože i štiti je od oštećenja slobodnim radikalima.

Važno je da ova linija može i biti prvi korak kod mladih osoba koje žele da krenu sa negom koja je namenjena da prevenira i uspori nastanak bora.

Sada se u bolje snabdevenim apotekama dnevne Q10 ACTIVE kreme kao i noćna Q10 ACTIVE krema mogu naći na popustu od 25%. Popust se odnosi samo na obeležene artikle. Akcija traje dok traju zalihe.