Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je 9. februara 2018. godine ujutru, nezvanično je potvrđeno "Blicu" u Institutu za onkologiju.

Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Mediji su pratili vesti o zdravstvenom stanju voljenog glumca i svi su željno iščekivali novosti o tome kako podnosi terapije. Kolege su se nadale njegovom povratku na film, naročito pošto je već jedan scenario bio spreman za njega.

SRBIJA POTRESENA SMRĆU VOLJENOG GLUMCA: ovo je scena zbog koje Nebojša Glogovac zauvek ostaje u našim srcima (VIDEO)

"Bure baruta”, “Ubistvo s predumišljajem”, “Vukovar jedna priča”, “Do koske”, “Nebeska udica”, “Munje”, “Kad porastem biću Kengur”, “Klopka”… samo su neki od filmova iz bogatog opusa glumca Nebojše Glogovca.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u TV seriji "Nemanjići – Rađanje kraljevine", koje će uskoro početi da se emituje na RTS-u. Tumačio je ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Izvor: Blic