Usnija Redžepova, koja je tri godine bolovala od raka pluća, preminula je jutros nakon što joj se pre tri dana pogodršalo zdravstveno stanje. 

Pevačicin organizam nije izdržao ovu dugu borbu sa teškom bolesti.

Usnija je, inače, sredinom avgusta, čim je smeštena u bolnicu, u ispovesti za Kurir prvi put rekla da joj je najveća želja da ozdravi.

Iako je njeno stanje svakim danom sve lošije, ne odustaje od borbe. "Nemojte da me pustite da umrem", govorila je bliskim ljudima koji su je posećivali.

Usnija, koja je 25 godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu igrala Koštanu, razbolela se pre smrti supruga - harmonikaša Svetomira Šešića Šeleta. Kada je istaknuti estradni umetnik preminuo pre dve godine od raka pankreasa, to je Usniju potpuno dotuklo. 

Njegov odlazak ostavio je veliku tugu i prazninu u pevačicinom srcu. Nije mogla da se pomiri sa činjenicom da je izgubila čoveka koji joj je bio sve - suprug, saradnik, prijatelj i veliki oslonac u životu. Usnija i Šele venčali su se 1978. godine, ali nisu imali decu. Redžepova je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici pesmama "Kazuj krčmo, džerimo", "Zbog tebe, mori Leno", "Rasule se kose moje", "Od Niša do Vranja", "Ja sa juga, ti sa severa", "Živote moj"...

Izvor: Story.rs