OVAN: Vaše destinacije su povezane sa sadašnjim i bivšim monarhijama. Lav vlada Crnom Gorom, Vatikanom, južnom Francuskom, Monte Karlom, delom Londona, Firencom, većim delom Rima, ali i Njujorkom i San Franciskom. Krenite putevima kraljeva, to će vas ispuniti i motivisati

BIK: Najharmoničniji aspekt je tranzit Venere kroz Bika, ali zbog retrogradnog Merkura kroz Blizance, vaše polje novca, može vam se desiti krađa ili gubitak novca. Stoga je bolje da putujete posle 15. avgusta, kada Merkur uđe u Devicu. U julu posetite rođake, idite u mesto svog detinjstva, vidite stare prijatelje. A kako Devica vlada Grčkom, druga polovina avgusta savetuje grčka mora, Švajcarsku ili Hrvatsku.

BLIZANCI: Imate širok izbor destinacija: možete posetiti Italiju, jer njome vlada vaš znak a njena prestonica Rim pod zaštitom je Lava, ili vama takođe blizak San Francisko. Ali ako ne možete da putujete tako daleko, zbog harmoničnog Jupitera dobro će poslužiti i Crnogorsko primorje ili gostovanje kod rođaka u obližnjem gradu.

RAK: SAD su pod zaštitom Raka, kao i Francuska, mada je tamo primetan uticaj i drugih znakova. Možete napraviti idealan spoj odlazećeg i dolazećeg Jupitera, pa otputovati u Veneciju, koja trpi uticaj Lava. Dobro ćete se osećati i u nekom odmaralištu ili banji koju je osnovao neki vladar.

LAV: Važno je da odaberete grad i zemlju koji nose simboliku Lava, pre svega Rim i Berlin. Najbliža morska obala pod uticajem ovog znaka je crnogorska, ali i južne Francuske. Simboliku Lava nose i Sankt Peterburg i Brisel. Najvažnije je da se dobro osećate.

DEVICA: Odmaralište koje vam je blizu biće odličan izbor od 6. septembra do 1. oktobra. Kroz vašu kuću putovanja još uvek se kreće Saturn, koji može doneti iznenadne komplikacije, gubitak stvari, odlaganje i kašnjenje. Dobre destinacije za vas su Hrvatska, Grčka i Švajcarska, ali i mesto vašeg porekla.

Na sledećoj strani pogledajte predloge i za preostale horoskopske znake.

PageBreak

VAGA: Posle šest godina najverovatnije ćete putovati baš ovog leta, i to u Pariz, Beč ili Prag, ali i Kinu i Egipat, a u obzir dolaze i veći deo Francuske i Austrije. Ipak, bilo kakvo putovanje sa osobama koje volite bilo bi sjajno, jer su vama i na odmoru emocije važnije od luksuza i egzotičnih destinacija.

ŠKORPIJA: Najizrazitiji uticaj Škorpije oseća se u arapskim zemljama, posebno Tunisu, u slivu Amazona i delti Nila. Ali posle promena u porodici put vam je na drugom mestu, pa ćete se umesto avanture na odmoru, baviti preživljavanjem. Ako želite uzbuđenja, pravo vreme je jul i prva polovina avgusta.

STRELAC: Put vas zove, išli biste bilo kuda. Strelac vlada Španijom, ali i većim delom Južne Amerike. Pesak, sunce, obala i vino ispunjenje su vašeg sna.I deo Polinezije i Novi Zeland primaju uticaj vašeg znaka. Ovog leta nećete mariti za ograničenja i rado ćete putovati svuda gde osećate živost i adrenalin.

JARAC: Vaš znak vlada Balkanom, Irskom i delom Škotske, ali se njegov uticaj oseća i u Indiji. Ako možete, najbolje je da otputujete baš tamo, i to u septembru ili bar od 23. avgusta. Vaš odmor mora biti kratak i intenzivan jer ćete imati mnogo obaveza. Jupiter u Lavu može vam dati ideju da ispitate nove destinacije o kojima dosad niste ni razmišljali.

VODOLIJA: Ako sanjate o putovanju koje će vas pokrenuti, ne libite da odete tamo gde odavno želite, u neku pravu avanturu. Vaš znak vlada slovenskim zemljama, pre svega Rusijom, ali i Skandinavijom, posebno Švedskom i Norveškom, dok baltičke zemlje trpe i uticaj Urana. Putujte i stičite nova iskustva jer ste rođeni da biste bili slobodni.

RIBE: Daleke zemlje kao što su Australija i Okeanija, ali i sve velike okeanske luke imaju simboliku vašeg znaka. Kako su Ribe simbol hrišćanstva, tu simboliku nose sva mesta gde je ono nastalo. Putujte kuda god želite, samo pazite da to bude u skladu s vašim mogućnostima.

Astrolog: Tatjana Drobac