Višemesečna upornost i traganje su se isplatili, a kada je naišao na ruže koje govore (speaking roses) ispitao je naše tržište, odmah kontaktirao sa američkom kompanijom i postao generalni zastupnik za Srbiju.

Ovaj originalni poklon nastaje tako što se brojni natpisi u boji na srpskom i engleskom jeziku prvo obrade, a onda utisnu na spoljni deo svežih latica ruža, kala ili drugog postojanog cveća.

- Volim da kažem da se natpisi nanose nežno na cveće i dobijamo efekat kakav ima šminka na licu žene - kaže Ivan i dodaje da su najpopularnije kvalitetne „ekvador“ ruže iz Holandije koje mogu da ostanu sveže i deset dana, kao i da kupci dolaze sa raznim idejama kada je o natpisima reč.

„Volim te“, „izvini“, „nedostaješ mi“, „srećan rođendan“, „udaj se za mene“, „najboljoj mami“, „najboljem tati“, tek su neke od traženih rečenica na laticama, a jedan momak je nedavno devojci napisao celu njihovu priču na cveću i voću (Ivan za sada radi natpise i na limunu, pomorandži, banani, a uskoro planira i da počne sa ostalim voćem).

- Jedna gospođa i njen pas želeli su da se zahvale veterinarki pa su to uradili preko ruže - priča Ivan i dodaje da, iako je kriza, nije teško pokrenuti posao kao i da je sve u ideji koju pratite.

U našoj galeriji pogledajte kako izgledaju ove jedinstvene čestitke i izjave ljubavi.

Tekst: Nenad Blagojević

LepaiSrecna Zasićen od posla u firmi u kojoj je radio, Ivan Vuksanović (33) iz Beograda (rodom iz Prizrena) rešio je da uz pomoć interneta otkrije koje to ideje nema u Srbiji i tako pokrene svoj, novi biznis.