Otac Predrag Popović upozorio je svoje pratioce na Instagramu na prevaru koja kruži društvenim mrežama, a odnosi se na brojanice od kristala koje navodno pomažu kod rešavanja različitih životnih problema.

Sveštenik, koji je popularan na društvenim mrežama, podelio je oglas koji kruži internetom, a u kome se između ostalog navodi:

"Draga braćo i sestre, po blagoslovu duhovnika možete poručiti brojanice od pravih kristala i dragog kamenja kako biste se molili i nosili namenske brojanice.

One vam mogu pomoći i biti na korist i spasenje. Deo novca ide za donaciju manastira.

Hvala Svetom Vasiliju Ostroškom, koji nam je otvorio i ovu mogućnost spasenja", stoji između ostalog u oglasu, u kome se dalje taksativno navodi u čemu navodno pomažu - od ljubavnih problema preko finansija, pa sve do navodnog lečenja raznih ozbiljnih bolesti.

Otac Predrag Popović je ozbiljno upozorio na ovu prevaru, te istakao da ne postoje nikakve "namenske brojanice".

"Vodite računa o ovakvim prevarama! Prvo, ne kaže se ime duhovnika ni manastira! Mada može to da se izmisli, ali se može lako proveriti da li taj duhovnik postoji u tom manastiru i da se pozove manastir i sve proveri. Drugo, kriju se iza Svetog Vasilija Ostroškog. Nema jače stvari nego navesti nekog "moćnog" sveca! I treće, brojanica je predstavljena kao amajlija i da ima moć da uradi sve sa spiska. A spisak takav da zahvata sve kategorije bolesnika i potrebita.

Čoveku kad je teško za svaku se slamku hvala. Ovo je zloupotreba, i to duhovna najgore vrste. Veliki greh. Dakle, NE postoji 'NAMENSKA BROJANICA'!!! Niti brojanice, niti čovek, niti svetac, niti manastir, niti bilo šta ima ikakve moći osim Gospoda Boga! On jedini ima moć koju deli sa drugima po molitvi, a za spasenje čoveka. Njemu se molimo, a ne nekim 'moćnim' stvarima koje spadaju u kategoriju sujeverja, a ne vere. Tek tako nećemo zadobiti milost od Boga. Premudrost", zaključio je. Prevara i obmana su zabranjene osmom božjom zapovešću, a pročitajte i kojih su svih deset.

BONUS VIDEO:

Bogojavljanje Bela Crkva MONDO

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.