Aleksandra Prijović je imala najviše publike na koncertima kojima je napravila bum u 2023. godini. Jelena Karleuša je napravila najveće iznenađenje na estradi, prvo kad je objavila album posle dugogodišnje pauze, a potom kad se pojavio još jedan.

Međutim, niko od javnih ličnosti nije osvojio Srbiju samo jednom jedinom rečenicom, kao što je to uspeo Luka Crepuljarević.

"Kad ja ujutru ustanem i pogledam moje lepo Semegnjevo, kad sunce obasja Zlatibor, meni je - što rekla moja pokojna baba - ravno do Kosova." Izgovorivši ovu poetičnu posvetu prelepoj srpskoj planini, kao gost na TV Prva, ponosni Zlatiborac je zadobio ogromne simpatije javnosti.

Njegova baka Smiljana se upokojila na Badnji dan, a sahranjena je na Božić. "Nije imala svoga poroda, ali je zato decu svoga muža gledala kao svoju i zato je svu svoju snagu slomila da im podigne krov nad glavom", ispričao je novinar Gvozden Nikolić koji je prvi predstavio Luku u TV emisiji "Nećete verovati".

luka crepuljarevic 3-min.jpg
Youtube / Nećete verovati 

Unuk Luka je rešio da ne dozvoli da se pradedovsko ognjište ne ugasi. "Ovo je moj raj na zemlji, ovo je moje sve - moje selo, moje domaćinstvo", kazao je Luka kad mu je televizijska ekipa prvi put došla u goste. Imao je 18 godina, a ponosno je naglasio da se u kući predaka nastanio kad mu je bilo 15 godina. "Bila je to moja inicijativa da očuvam domaćinstvo pokojnog dede i oca", ispričao je tada momčić.

"Nije mi nužda da ovde budem pored kuće koju mi je ostavio otac na Zlatiboru", kazao. "Da nije mene, ovo ne bi imao ko da održava, livadu bi pasle tuđe ovce dok se ne zakorovi, kao što je i bilo nekad", kaže momak koji je bez oca ostao kad je imao sedam i po godina. "Kad sam osetio da sam mogu da pokosim svoju livadu, to mi je dalo elana i vetar u leđa."

luka crepuljarevic cepa drva-min.jpg
Youtube / Nećete verovati 

Za 18. rođendan je od majke tražio da mu na poklon kupi tri ovce. "Bila je korona, nismo mogli da pravimo neko veće slavlje", kaže momak. "Ovo mi je duhovno bogatstvo, znam da ne može da se živi od dve krave i deset ovaca. Dobro učim, odličan sam đak, upisaću fakultet", ispričao je tada.

Pohvalio se Luka kako obrađuje i njivu i plastenik, obezbeđuje zdravu hranu za majku, sestru i sebe. "Uvek imamo dvoje krmadi, celu zimnicu sam napravim, dva hektara sam obrađujem, plastenik i njivu", kazao je.

luka crepuljarevic 4-min.jpg
Instagram / lukacrepuljarevic 

Sve to bi možda palo u zaborav da prilog o Luki Crepuljareviću nije objavljen na Jutjubu gde je pregledan skoro milion puta. Osvojio je mladi Zlatiborac i druge društvene mreže. Kad se pojavio u jutarnjem programu na TV Prva, sad već kao student i mladić za ženidbu, niko nije ostao ravnodušan. Na Instagramu je svaka njegova objava pravi hit.

"Iznenadilo me je koliko poznatih ličnosti je objavilo delove mog gostovanja, čak je i Miloš Biković počeo da me prati na Instagramu", kazao je Luka. "Znam kolika je on zvezda i ovde i u inostranstvu", ponosno kaže mladić na čiji iskreni nastup nisu ostale ravnodušne ni Sloboda Mićalović, Tamara Dragičević, Milica Pavlović i mnoge druge zvezde. Osim što promoviše svoj Zlatibor i život u prirodi, Luka kaže da na društvenim mrežama malo i testira svoju buduću ženu, pročitajte kako. 

BONUS VIDEO:

David je zlatiborski Ber Grils RINA

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.