"Moj radni dan počinje oko pet, pola šest pa i šest. Ja promovišem život na selu, ali sam malo neobičan u društvu zato što hoću sve - hoću da budem i student, i poljoprivrednik i čovek na selu i sve hoću da postignem", kaže Luka Crepuljarević, mladi Zlatiborac koji je osvojio Srbiju.

Luka ima 20 godina i živi na Zlatiboru, ima krave, ovce, svinje, ali i studira. Odlučio je da ostane u selu Semegnjevo gde je kao dečak dolazio iz Kraljeva da pomogne baki. Kad je ona umrla, rešio je da tu gradi svoj život.

"Ovaj moj život na selu je na neki način velika životna škola, jer ta stoka disciplinuje čoveka. Ona hoće na vreme da se namiri, da se položi, napoji. Na primer, puno puta mi se desi da uveče izađem u izlazak, ma ne zna ta krava gde sam ja noćas bio. Ona hoće u šest sati da ja njoj dođem, da joj otvorim štalu i da je namirim.

luka crepuljarevic 2-min.jpg
Instagram / lukacrepuljarevic 

Kad sam počinjao da živim na selu, ja sam postao svestan da moram da sebi postavim neke ciljeve, ali i da ne smem da zapostavim društveni život. Kao ni neke druge stvari, na primer, završio sam vožnju - putovao iz svog sela Semegnjeva svaki dan da je završim, ispričao je u jutarnjem programu na TV Prva. 

Luka je na poklon u studio doneo gibanicu koju je sam spremio, a za koju kaže da je "njegov eliksir". "Ja pojedem pola ove pite i onda mogu ceo dan da radim, zato sam ovako rumen", šali se Luka.

Mnogi gledaoci su oduševljeni njegovim gostovanjem, ali on kaže da bude i negativnih komentara na Instagramu zbog toga što je ostao na selu.

"Komentara će uvek biti, sve i da je čovek najbolji", objašnjava. "Ali kad ja ujutru ustanem i pogledam moje lepo Semegnjevo, kad sunce obasja Zlatibor, meni je - što rekla moja pokojna baba - ravno do Kosova. Važno mi je da sam ja srećan i da je onima oko mene lepo."

luka crepuljarevic 3-min.jpg
Instagram / lukacrepuljarevic 

Raduje se što mu imanje napreduje, voli da na Instagramu objavi slike svojih krava i ovaca. Međutim, kažu mu često da time "plaši" devojke koje u tome vide težak rad i mučenje. "Ne treba mi šmizlica", kazao je voditeljki pred gostovanje u emisiji, a ona je to podelila i sa gledaocima.

"Ne stidim se da objavim slike s kravama i jagnjadima, jer ta devojka koja će toga da se stidi meni ne treba.

Ja ne tražim ženu koja će da mi muze krave, ne treba mi ni rob koji će to da gleda, treba mi jedna devojka - ovako kao ja - za sve - i za kuću i za jutarnji program. Ostaću ovakav kakav jesam, dosledan sebi i svojim ciljevima, promovišem zdrav život za mlade.

Ima mnogo boljih i uspešnijih od mene, ja promovišem sebe ovakvog kakav jesam, promovišem svoj Zlatibor i svoje Semegnjevo.

Ljudi kažu - možeš završiti sto fakulteta, ne možeš jedan seljački.U početku mi je to bilo jako smešno, a što više vreme prolazi, vidim da je to tačno. Seljak je jako mudar. Mi smo na jako kamenitom tlu, da moji preci nisu bili mudri, ne bi preživeli", završava Luka.

Tekst: Lepa&Srećna