Dane Biorac, gorštak sa planine Golije kojeg je zavolela cela Srbija i njegova žena Kristina dobili su sina. Ovaj mladi par je u srcima ljudi otkako su čuli njihovu ljubavnu priču, dostojnu romantičnih romana.

Dane je dugo živeo sam i gajio ovce i goveda, a ona ga je videla u televizijskoj emisiji i poželela da ga upozna. Njihov susret u Novom Pazaru, gde ju je dočekao na autobuskoj stanici, bio je dirljiv i ispunjen stidom.

"Nije to kod nas običaj, da se ljube", ispričao je momak u TV emisiji "Oko". "Bilo me je sramota pred svetom, samo smo se pitali, a znam, to je dete iz grada, znam kakvi su tamo običaji. Tamo se ljube i njuše, ništa ih nije sramota. Ali za nas gorštake to nije tako, mi odvedemo ženu u krevet pa se tamo to čini, sramota pred drugim ljudima. Svi me u Pazaru znaju, ja se pitah s njom i izljubih ka` otac da joj umro, pa kad zađosmo za zgradu, ja je poljubih, pred narodom ne sme to", kazao je Dane.

Od prvog poljupca, do upoznavanja sa Kristininim roditeljima u Sarajevu nije prošlo mnogo. Oni su dali blagoslov mladima, a njihov zajednički život na Goliji sad je krunisan i rođenjem sina prvenca.

dane biorac kristina 2.jpg
Privatna arhiva 

"Kada joj je pukao vodenjak, morao sam hitno u grad. Porodila se u bolnici u Novom Pazaru", priča Dane za Kurir. "Upalio sam `nivu` i za dva sata smo bili u bolnici. Bilo je toplo, put je bio dobar, ali je daleko. Dobro je da se beba nije rodila u kolima. Sačekala je da stignemo kod doktora i sve je dobro prošlo."

Dane je dao sinu ime Jovan, po krsnoj slavi Svetom Jovanu. "Kada se rodio, prve su mi čestitale komšije, koje ne žive uopšte blizu, ali su mi došli. Bila nam je i Kristinina porodica. Mnogo smo srećni! Najvažnije mi je da je porođaj prošao kako treba i da su beba i žena dobro", skroman je Dane.

Tekst: Lepa&Srećna