Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO RASTE CENA STANOVA U BEOGRADU: evo koje su najskuplje a koje najjeftinije lokacije

Cene stanova u Beogradu veće su za 10 odsto a pročitajte u tekstu šta je uticalo na porast njihove vrednosti!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Stanovi u Beogradu su od početka 2018. godine poskupeli za 10 odsto, ali ne u svim delovima grada. Prema rečima agenata za promet nekretninama, to se isključivo odnosi na tri beogradske opštine - Vračar, Stari grad i Novi Beograd.

- To je skok cena stanova u poslednjih godinu dana, i iznosi oko 10 odsto. Ipak, ne može se reći konkretno za pojedinačnu opštinu jer svaka ima neke svoje mikrolokacije - kaže za agent za promet nekretninama Nebojša Bucalo.

On naglašava da je rast cena nekretnina u ove tri gradske opštine posledica sve češćeg iznajmljivanja stana na dan.

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠI STAN NA PRODAJU: evo kako da pripremite stan za prodaju i koji trikovi privlače najviše kupaca

- Cene su porasle apsolutno zbog povećane tražnje i kupovine stanova za tzv. iznajmljivanje na dan. To su delovi grada u kojima stranci najviše traže stanove jer su došli na par dana u Beograd - ističe Bucalo.

Prema njegovim rečima, na Vračaru se cena kvadrata u proseku kreće od 1.800 do 2.200 evra, uz izuzetak dela oko Hrama Svetog Save i vračarskog platoa gde su od 2.500 do 3.000 evra.

- Na Starom gradu je prosek od 2.000 do 2.300 po kvadratnom metru, osim Knez Mihailove i poteza ka Kalemegdanu. U toj regiji stanovi su skuplji, i cena kvadrata se kreće oko 3.000, a možda i malo više. Na Novom Beogradu je situacija takva da veći deo drži neke prosečne cene kvadrata od 1.100 do 1.300 evra, s tim da deo oko "Arene" ide na 2.000 do 2.400 evra, a A blok oko 2.700 i 2.800 evra po kvadratu, dok je deo kod hotela Jugoslavija između 1.400 i 1.700 evra - kaže Bucalo.

Takođe, on naglašava da se ove cene odnose na stanove relativno novije gradnje, što znači u poslednjih 10 godina, dok je starogradnja ipak nešto povoljnija.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da saznate koje su cene kvadrata u opštinama Voždovac i Zvezdara, kao i u Borči i Krnjači!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije