Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratili se iz Holandije da čuvaju ovce u Srbiji: evo kako su Tatjana i Bojan stvorili farmu ovaca u selu kod Sombora

Tatjana i Bojan Šimičević odlučili su da napuste Holandiju i da naprave farmu ovaca u Srbiji, a evo kako im je tio pošlo za rukom!

  Izvor: Foto: Facebook

Tatjana i Bojan Šimičević došli su pre šest godina iz Holandije u Kolut i odlučili da se počnu baviti poljoprivredom. Iako u Kolutu nisu nikada živeli, niti su o poljoprivredi bilo šta znali, hrabro su se upustili u novi posao i danas su vlasnici farme ovaca romanovske rase. 

PROČITAJTE JOŠ: Konkurs za mlade parove u Srbiji: evo kako da dobijete besplatnu kuću na selu

Tatjana je rođena u Holandiji i majka joj je Holanđanka, a Bojan je u Holandiji odrastao. Ipak, pre šest godina ostavili su poslove kojima su se do tada bavili -Tatjana posao sportskog terapeuta, a Bojan dizajn i odlučili su da se vrate u selo u kome je rođen Tatjanin otac.

"Bilo nam je neobično, jer o poljoprivredi nismo ništa znali. Puno smo tražili po internetu, učili i još uvek učimo. Ipak mislim da je odluka da dođemo ovamo bila prava odluka i još uvek ne želim da se vratim. Za mene je ovo mesto gde želim biti", kaže Tatjana.

U Kolutu su nameravali da porodično imanje iskoriste za bavljenje poljoprivredom, ali su vrlo brzo videli da klasična ratarska proizvodnja ne donosi mnogo zarade, pa su odlučili da se okušaju u ovčarstvu. Krenuli su sa šest ovaca romanovske rase, a danas imaju stotinak ovaca. 

Kako je par iz Holandije napravio farmu ovaca - pročitajte OVDE! 

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije