Nakon što je pre nekoliko dana jedna od najuspešnijih domaćih sportistkinja i prva teniserka koja je dospela do prvog mesta WTA liste pod zastavom Srbije objavila da neće nastaviti sportsku karijeru, brojne poznate ličnosti oglasile su se na društvenim mrežama.

Malo ljudi je očekivalo da će se lepa Srpkinja povući sa terena. Da podsetimo, ona i Novak Đoković su isto godište, 1987, i praktično su odrasli zajedno, a evo kako najbolji srpski teniser komentariše Aninu odluku.

"Jako emotivno sam doživeo Anino povlačenje. Poznajem je od kada smo bili petogodišnjaci. Gledao sam to njeno obraćanje javnosti i nekako su i meni suze krenule. Odmah posle toga smo razmenili nekoliko poruka. Znam koliko joj je bilo teško da preseče, kroz koliko emotivnih situacija je prošla. Ceo život je posvetila tenisu, tako da joj nije bilo lako. Udala se, sigurno je da razmišlja i o porodici. Želim joj svu sreću", zaključio je Novak.

PROČITAJTE JOŠ: Raskošna engleska vila za kraljicu žena fudbalera: Ana Ivanović u novom domu? (FOTO)

Anin suprug  Bastijan Švajnštajger nedavno je objavio fotografiju Ane Ivanović nastalu na teniskom terenu, uz opis koji je dirnuo sve njegove obožavaoce.

"Čestitam ti na neverovatnoj karijeri, a imaš i moje najdublje poštovanje zbog odluke da se penzionišeš." napisao je Bastijan.  "Uvek si bila inspiracija mnogim sportistima, deci i, uopšte, sportu."

PROČITAJTE JOŠ: Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger uskoro u novom domu: engleski luksuz za slavne mladence (FOTO)

Fudbaler Mančester Junajteda dodao je potom da sport nije jedino u čemu je Ana za njega neprikosnovena.

"Nadasve, ti si divna žena i supruga. Ponosim se tobom", zaključio je Švajnštajger.

PROČITAJTE JOŠ: Ana Ivanović kao princeza na crkvenom venčanju: druga venčanica vredna hiljade evra za lepoticu kakvu svet ne pamti (FOTO)

Prilagođeno sa: Blic sport/Story.rs