Biohaker otkrio šta pije na slavljima: Troši milione na zdravlje i podmlađivanje, a na žurkama ostane žedan

Brajan Džonson je poznati biohaker-milijarder koji troši silan novac na podmlađivanje, a njegove savete svi prate. Sad je otkrio šta je manje štetno - da li vino ili gazirana pića.
Brajan Džonson Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • Biohaker Brajan Džonson otkriva: vino ili gazirana pića – šta je manji rizik?
  • Ako treba da bira izmedju veštačkih zaslađivača kao što je aspartam i alkohola, milijarder Brajan Džonson bira da ostane žedan.

Biohaker Brajan Džonson, poznat po eksperimentima dugovečnosti, otvorio je pitanje koje mnogi postavljaju na zabavama: da li je zdravije popiti čašu vina ili limenku gaziranog pića?

Džonson, koji tvrdi da je biološki više od decenije mlađi od svojih 48 godina, uporedio je veštačke zaslađivače u gaziranim pićima sa alkoholom u crnom vinu.

Gazirana pića i zaslađivači

Gazirana pića nemaju kalorije ni šećer, već su zaslađena aspartamom – supstancom oko 200 puta slađom od šećera. Iako se koristi u žvakaćim gumama i mlečnim proizvodima bez šećera, aspartam je često predmet kontroverzi. Studije ukazuju da može da utiče na mikrobiom creva, poveća rizik od dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti i moždanog udara.

Zabava Foto: Shutterstock

Vino i alkohol

Čaša vina od 150 ml sadrži od 5 do 25% alkohola. Dok neki stručnjaci ističu antioksidanse (polifenole) koji mogu da smanje upale i poboljšaju funkciju krvnih sudova, drugi upozoravaju da čak i umereno konzumiranje alkohola povećava rizik od raka, demencije i srčanih oboljenja. Svetska zdravstvena organizacija navodi da ne postoji bezbedna količina alkohola.

Džonsonov zaključak

„Ako sam na zabavi i biram između gaziranog pića i alkohola, izabraću – žeđ,“ poručio je Džonson, naglašavajući da nijedna opcija nije idealna za zdravlje i dugovečnost. Pročitajte i koje suplemente uzima Brajan Džonson.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ceca otišla na podmlađivanje Izvor: Instagram