ŽIKA IZ ZANE OTKRIO TAJNU DIVANA POLIVENOG RAKIJOM: Marina je verovala u jedan ritual, tako je privlačila novac

Karijera Žike iz grupe Zana je neodvojiva od Marine Tucaković, a sećajući se zajedničkih dana iz mladosti ispričao je i detalje koji nisu bili mnogo poznati.

ATA / Antonio Ahel

Početak karijere Marine Tucaković, nedavno preminule autorke ogromnog broja hitova, vezuje se za grupu Zana i njenog frontmena Zorana Živkovića Žiku.

Jedan od prvih tekstova koje je za njih napisala bio je toliko revolucionaran da je Žika, u prvi mah, hteo da odbije ovu pesmu. U pitanju je numera "Dodirni mi kolena", za koju se čak jedno vreme pričalo da je prva "himna" sponzorušama zbog stihova "daj mi svoj auto i ključ od stana".

"Bili smo već u avionu, na putu u Geteborg, kad sam pročitao ovaj tekst koji je Marina poslala po nekom vozaču", ispričao je u emisiji Jutro na TV Prva. "Uvek je kasnila s tekstovima, bilo je to kameno doba bez mobilnih telefona i Interneta, pa sam uspeo da joj se javim tek kad smo stigli na snimanje. Rekao sam da je tekst glup a ona zapretila da nikad više nećemo raditi zajedno ako ga ne otpevam."

Odlučio je da je ipak posluša i tako je počela saradnja koja će ih učiniti legendarnim. Marina je napisala ogroman broj tekstova, a Zana, kao i drugi bendovi i pevači, može da zahvali za svoj identitet upravo njoj.

"Živeli smo tada zajedno - Radovan, Marina i ja", otkrio je Žika. "Mi smo svirali, a ona u kuhinji spremala hranu i davala savete. Bila je odlična kuvarica, mnogo je to volela i kasnije su bila najlepša ta druženja kod nje. A pošto sam ja spavao na nekom divanu, svi su prigovarali da se oseća na rakiju.

Krivac je zapravo bila Marina, jer je svako malo sipkala rakiju po njemu, po narodnom verovanju da se tako privlače pare", opisao je Žika sa setom sećajući se mladih dana.

"Na kraju, posle toliko godina, ostala je jedna pesma koju nije završila... u pitanju je numera sa kojom Jelena nije mogla da se izbori, ni tekst ni harmonije nisu joj išle, jednostavno je zabagovala. Rekla mi je da je odnesem Marini ili Bajagi i tako sam i uradio.

Marini se dopala, bilo je to pre samo dva meseca. Rekla je - odlično, pusti me da razmišljam. Nažalost, nije je završila, ali će ta pesma biti urađena i posvećena njoj. Naći će Jelena način da to završi, a Marini ćemo posvetiti i i čitav koncert 25. septembra u Kombank dvorani", kazao je Žika.

Izvor: Lepa&Srećna