Princ Vilijam je konačno objavio vesti o zdravstvenom stanju Kejt Midlton i, u razgovoru s veteranima iz Drugog svetskog rata, potvrdio da se njegova supruga oseća bolje.

Na snimku koji je objavljen na mreži X, vidi se kako jedna dama koja nosi medalju ratnog heroja, upitala princa da li mu je supruga ozdravila. "Bolje je, hvala, i volela bi da je mogla da dođe".

Vilijam se pridružio kralju Čarlsu i kraljici Kamili na svečanosti organizovanoj u čast Dana "D", gde je održao dirljiv govor.

kamila parker 0879104870-min.jpg
Profimedia 

Nije bio jedini govornik. Kada je Erik Bejtmen održavo govor prisećajući se svog iskustva tokom savezničkog iskrcavanja u Normandiji, kraljici Kamili su oči bile pune suza. Kralj Čarls je bio, takođe, vidno potresen.

Bejtmen je opisivao veoma teške scene: "Bilo je toliko brodova da je čovek mogao da pređe pešice sa jedne obale Kanala na drugu."

princ vilijam veterani 0879117482-min.jpg
Profimedia 

Princ Vilijam je pročitao deo dnevnika jednog oficira, što je dodatno potreslo i Kamilu i druge prisutne.

"Imamo privilegiju što možemo da čujemo ovo svedočanstvo, ali naša uloga nije samo pasivna. Dužnost nam je da osiguramo da ni mi ni buduće generacije ne zaborave kako su se naši veterani borili i žrtvovali da bi zamenili tiraniju slobodom", rekao je kralj Čarls.

Pročitajte za koju princezu se priča da može da zameni Kejt Midlton.

BONUS VIDEO:

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt? Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.