Na"Pesmi Evrovizije" održanoj u Malmeu od 7. do 11. maja ove godine, mnogi takmičari su šokirali svet svojim nastupima.

Predstavnik Finske Windows95man se predstavio pesmom "Bez pravila", a na scenu je izašao iz velikog jajeta, bez pantalona i donjeg veša. Kad se okrenuo, ceo svet je mogao da vidi njegovu golu zadnjicu.

Nastup irske predstavnice Bambi Tag su mnogi opisali kao pun satanističkih elemenata, golotinje je bilo kod brojnih takmičara, a prvi put u istoriji Evrovizije se dogodilo da nekog učesnika diskvalifikuju pred samo finale.

Bambie Thug evrovizija 2024 0870970792-min.jpg
Profimedia 

Podsetimo, sa takmičenja je izbačen holandski predstavnik, uz obrazloženje da je uputio pretnje jednoj od organizatorki cele manifestacije. Pesma izraelske predstavnice je bila praćena gromoglasnim zvižducima, a oko Arene u Malmeu su organizovane demonstracije protiv učešća Izraela na Evroviziji.

evrovizija 2024 eden golan 0871701720-min.jpg
Profimedia 

Sve ovo je izazvalo brojne rasprave na društvenim mrežama, kako u svetu tako i kod nas. Na naše pitanje da li gledate Evroviziju, naši čitaoci su mahom odgovorili da ne gledaju i izrazili negodovanje zbog satanističkih elemenata koji se mogu videti na ovoj evropskoj sceni.

Jedna od naših najpoznatijih pevačica Aleksandra Radović je izrekla nešto što mnogi misle.

aleksandra radovic 2.jpg
Antonio Ahel/ATAImages 

"Generalno mislim da to više nije takmičenje na kojem mi imamo šta da tražimo. To je neko moje mišljenje. Mislim da se tu više uopšte ne radi o muzici, mislim da se posebnost postiže na potpuno drugi način. Ko je pobedio na Evroviziji? Švajcarska? Hm... Nemam komentar", kazala je Aleksandra koja je odlučila da ove godine pogleda samo nastup Teya Dore i još nekoliko autora.

Šta vi kažete, da li treba da nastavimo da se takmičimo na Evroviziji?

Anketa

Da li Srbija treba da prestane da učestvuje u Pesmi Evrovizije?

BONUS VIDEO:

evrovizija 2024 TikTok/nicolaus998

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.