Krenuli ste na posao ili na sastanak i znate da će vam mobilni telefon biti potreban, a prazna vam je baterija? Postoji jednostavan trik koji će vam pomoći ako se nađete u ovakvom problemu.

Dovoljno je da odvojite samo nekoliko minuta pre polaska (to može da bude vreme dok se oblačite ili dok ste u toaletu). Stavite telefon da se puni, ali obavezno uključite režim rada u avionu. To će pomoći da skratite vreme punjenja, a bićete nedostupni i za pozive ili poruke, na koje svakako u tom trenutku ne možete da odgovorite.

Takođe, potrudite se da koristite originalan punjač koji ste dobili uz telefon, a ne punjač od drugog telefona. Ostavite uređaj na punjenju sve dok se ne obujete, ne ubacite ključ u bravu i ne krenete iz stana, odnosno, do poslednjeg momenta. Takođe, savet je da inače nikada ne ostavljate telefon da se puni bez nadzora, kako biste na vreme reagovali ukoliko dođe do problema sa instalacijama.

Čim vratite telefon na uobičajeni režim, isključite sve notifikacije i pozadinske aplikacije, a naročito one koje se odnose na lokacijske usluge. Smanjite osvetljenje što više možete, a poželjno bi bilo i da imate tamnu pozadinu. Ukoliko vam nije potreban, isključite mobilni internet, kao i pristup Wi-Fi mreži.

Ne ostavljajte telefon na suncu ili na toplom mestu, jer što se baterija brže zagreva, brže će se prazniti, a možete da je oštetite i na duge staze.

Na brojnim uređajima možete da aktivirate opciju "Ekstremna ušteda baterije" koju ćete pronaći u "Postavkama". To može da pomogne da telefon ostane aktivan znatno duže nego inače.

Pogledajte i da li vas partner vara ako stalno "visi" na telefonu.

BONUS VIDEO:

OLAKŠAĆE TI ŽIVOT! Stručnjak za pametne telefone OTKRIVA 5 NAJBOLJIH aplikacija za SVAKODNEVNO korišćenje (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.