Predstavnica Slovenije u prvom finalu "Pesme za Evroviziju" Raiven je pokazala zanimljive glasovne sposobnosti, ali i iznenadila mnoge pevajući na svom maternjem jeziku.

Vitka plavuša kojoj je pravo ime Sara Briški Cirman pevala je pesmu o Veroniki Deseničkoj, koju je komponovala uz pomoć još četvoro kolega. Glavna junakinja pesme je grofica iz Celja za koju kažu da je bila prva osuđena zbog ljubavnih vradžbina u Sloveniji.

Prema predanju, ubio ju je svekar koji se protivio ženidbi svog sina ženom koja je "nižeg staleža". Pesmu "Veronika" opisuju kao pravi primer "crnog alternativnog popa", a Raiven kaže da je i ona sama "pomalo Veronika". "Ona je moćna žena i magijska figura.

raiven slovenija evrovizija 2024 3-min.jpg
Youtube / Eurovision Song Contest 

Ona se može naći u svakoj od nas žena", tvrdi slovenačka predstavnica koja je već nekoliko godina pobeđivala na raznim takmičenjima, između ostalog i na pevačkoj smotri "Popevka" pre pet godina.

"Ova pesma je moje dete", duboko posvećeno kaže Raiven, a kako je izgledala u provokativnom "golom" kombinezonu na sceni pogledajte u galeriji slika.

Youtube / Eurovision Song Contest Predstavnica Slovenije u "golom" kombinezonu

 Tekst: Lepa&Srećna / J. G.