Glumica i manekenka Ivana Miličević u aprilu je ušla u šestu deceniju. Već godinama živi i radi u Americi i pojavljivala se u brojnim filmovima. Njeno lice često gledate na malim ekranima, a verovatno niste ni slutili da je ova popularna glumica sa naših prostora

Ivana je rođena u Sarajevu, ali se sa samo 5 godina odselila u Ameriku. Odrasla je u Detroitu, a tokom školovanja se bavila plesom i manekenstvom. Kada se posvetila glumi, čekala su je velika ostvarenja poput filmova "Kazino Rojal", "Baš ona", "Zaljubljeni do ušiju" ili serija "FBI", "Benši" i drugih.

Debitovala je 1996. u melodrami "Džeri Megvajer", a tokom karijere je često igrala Ruskinje, zbog njenog specifičnog izgleda, a u serijalu "Strike Back" našla se rame uz rame sa Goranom Bogdanom.

Supruga Padija Hogana je upoznala kada je imala 19, a on je stariji 11 godina. Imali su pomalo neobično venčanje na brodu u Majamiju, a sina je dobila u 44. godini, što je navelo na razmišljanje da napravi pauzu u karijeri:

"Nakon što sam rodila sina Feniksa, nameravala sam da kratko predahnem od glume da bih se posvetila porodici. Ali ponudu da snimam u Hrvatskoj nisam mogla da odbijem. Čak sam se i posvađala sa suprugom jer je plan bio da imamo leto za sebe, a ne da ja sve vreme radim. Na kraju je ipak shvatio koliko mi znači da snimam u Zagrebu i da to nije samo uobičajen posao", rekla je 2020. za hrvatsko izdanje magazina "Glorija".

Glumica je odrasla uz braću Tomislava (koji je veoma uspešan gitarista) i Filipa, koji je preminuo 2018. godine zbog srčane aneurizme. Kada je postala majka, shvatila je koliku bol dožive roditelji koji izgube dete:

"Otkako imam sina, znam da nema veće tragedije od toga da majka izgubi dete. Za sve nas bio je to strašan šok, ali mami je bilo najteže. Mene je izvuklo to što sam ubrzo nakon bratovljeve smrti saznala da sam trudna. Kada sam prvi put otišla na pregled, pitala sam lekara šta misli, kada je moj sin začet, a on mi je odgovorio - sedmog avgusta, baš na dan kada je Filip umro. Shvatila sam to kao poruku, mali bratovljev dar sa neba kako bismo lakše podneli tugu zbog njegovog odlaska. Zato sam sinu dala ime Feniks kao simbol novog životnog ciklusa", rekla je glumica za hrvatsko izdanje "Glorije".

Na društvenim mrežama često objavljuje trenutke iz privatnog života, a veoma je vezana i za naše prostore, kao i za domaću, narodnu muziku. Često je gost na Splitskom festivalu.

Pogledajte i gde je Milica Janevski bila pre glume.

BONUS VIDEO:

GLUMICA SE POTPUNO IZBLAMIRALA PRED BRANKOM SOVRLIĆ, PA SE JAVNO IZVINILA: Pevačica je dobila blaži nervni slom kada me je čula Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.