Glumac Branko Bane Vidaković od početka otvoreno govori o svojim problemima sa porocima. Mnogi smatraju da ga je buran život sprečio da ostvari svoj pun glumački potencijal, ali on ni za čim ne žali.

Kako je otkrio, heroin je prvi put probao 1979. godine, nakon čega je počeo njegov pakao sa opijatima.

"U naše vreme, to je bilo normalno. Heroin su donosili studenti koji su kobajagi studiraju ovde, a u stvari se tako izdržavaju. Mi klinci do tada smo pušili travu, a kad se ovo pojavilo, to je planulo. U roku od godinu dana, ceo Beograd, uglavnom onaj njegov intelekutalni deo, bio je navučen, zato što smo bili mladi i ludi i želeli smo sve da probamo. U ono vreme bih probao i otrov", rekao je glumac gostujući na Hype televiziji.

Kako je vreme prolazilo on je sve više padao u zavisnost, a najviše ga je povredilo kada su njegovi prijatelji počeli da umiru od HIV-a.

bane vidakovic 01.jpg
Antonio Ahel/ATAImages 

"Već posle nepune godine sam izgubio kontrolu i shvatio sam koje se opasnosti tu kriju. Ipak, nastavio sam, iako me je gomila prijatelja iz osnovne i srednje upozoravala. Onda sam 90-ih shvatio da nema mnogo mojih prijatelja, da su se mnogi razbežali po svetu ili razboleli od droge, da imaju HIV. Najbolji od njih su najgore završili", objasnio je Vidaković i dodao:

"Kupovao sam opijate, imao sam para, ali kad su se poslovi smanjili i kad su Minu počeli da zovu ljudi kojima se dugovao novac, počeli su problemi. Otišla je u Holandiju, potom su i deca otišla kod nje."

Ipak, odlučio je da želi da stavi tačku na zavisnost. Od tada otvoreno govori o problemima sa porocima u nadi da će ljudima biti svetli primer da se klone opijata.

bane vidakovic.jpg
Antonio Ahel/ATAImages 

"Zapitao sam se hoću li da se bavim glumom ili ovim? Glumu sam voleo dovoljno da sam bio spreman da istrpim šta treba. I, nije bilo lako, uopšte. Dugo i teško sam se skidao, na suvo, bez ikakvih lekova. Namučio sam se, ležao sam kod moje jadne majke Grozde, ona mi je donosila supice i presvlaku. Kad sam sve završio, otišao sam kod prijateljice doktorke da mi izvadi krv i kaže koliko sam oštećen. Rekla mi je da sam imao mnogo sreće, sve mi je bilo u redu. Upozorila me je da se više nikada ne skidam na suvo, jer mogu svi organi da popucaju", priznao je Bane.

Pročitajte i jezivo iskustvo Olje Crnogorac o mučnoj borbi za zdravlje.

BONUS VIDEO

"NAREDNI DAN NIJE BITAN, DROGA POSTAJE SMISAO SVEGA" Najdetaljnija ispovest bivšeg zavisnika heroina: Ovako sam se izlečio! Kurir televizija

Tekst: Hype TV / Lepa&srećna / B.S.