Uspomena na nedavno preminulog glumca Metjua Perija, čuvenog po ulozi Čendlera Binga iz kultnog sitkoma "Prijatelji", ukaljana je stravičnim optužbama za nasilje nad ženama.

O ovome se ponekad tiho govorilo i dok je glumac bio živ, ali nakon njegove smrti, optužbe su sve češće i teže, a problematično ponašanje povezuje se sa zloupotrebom alkohola i droge sa kojima Peri nije uspevao da se trajno izbori.

O ovim problemima i borbi sa njima, uključujući i ukupno 15 hospitalizacija zbog lečenja zavisnosti, sam Metju je govorio u svojoj autobiografskoj knjizi, ali nakon njegove smrti, njegovi najbliži prijatelji priznali su kako on "nikada nije bio "čist" i da je lagao da je trezan".

Veruje se da su problemi zavisnosti krivi i za njegovu agresivnost i nemogućnost kontrole. Kako piše Dejli mejl, Metju Peri je tokom poslednjih nekoliko godina života fizički napao nekoliko žena, mešu kojima je i njegova bivša verenica Moli Horvic. Kada je otkrila da je kupio poklon za devojku koju je upoznao preko aplikacije za upoznavanje i rešila da raskine s njim, Peri ju je navodno gađao stočićem za kafu!

Metju Peri je bio zavistan od droge i alkohola, i agresivan prema ženama
Profimedia 

"Gađao ju je stočićem za kafu i rekao joj da je luda. Nije mogao da podnese to što ga je ostavila i imao je strašnih problema", rekao je tada jedan glumčev prijatelj, koji je želeo da ostane anoniman.

Osim toga, toko jednog od njegovih izliva besa, Metju je napao svoju bolničarku i bacio je na krevet, nakon čega je ona dala otkaz i prekinula svaki kontakt sa glumcem. Navodno, Peri se plašio da će ostati sam, što ga je dovodilo do paranoje, a potom i nervnog sloma

Iako je više puta pokušao da se leči i u te svhre izdvojio čak 9 miliona dolara, Metju nije uspeo. Zapošljavao je osoblje koje će neprestano paziti na njega kako ne bi poklekao i uzeo drogu, da bi onda preko devojaka sa aplikacija za upoznavanje uspevao da "prošvercuje" opijate u svoju vilu.

Prwe nego što je umro, Metju Peri je, prema rečima njegovih prijatelja, imao velike planove - da se izleči, a potom i otvori Fondaciju za pomoć osobama koje se bore sa bolestima zavisnosti.

metju peri 0221945150.jpg
Profimedia 

"Kad umrem,ne želim da Prijatelji budu prvo što ljudi pomisle kad čuju moje ime. Želim da pomisle na pomaganje drugima. Planiram da provedem ostatak života baveći se time. Zavisnost je previše moćna da biste mogli da je pobedite sami, ali zajedno ćemo u tome jednog dana uspeti", govorio je glumac nedugo pred smrt.

Nažalost, nije dočekao ništa od navedenog. Preminuo je u 28. oktobra 2023. godine svom domu, u hidromasažnoj kadi, od prevelike količine ketamina, supstance koja se koristi za anesteziju, ali i za lečenje depresije.

Pročitajte i životnu priču žene koju je rodila surogat majka.

BONUS VIDEO

Šta ima? Zašto se "Prijatelji" nisu oglasili povodom smrti Metju Perija? MONDO/Teodora Orlandić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&srećna/B.S.