Kada je na snimanju filma “Nel sole” 1967. godine, upoznao Rominu, mladu glumicu i prelepu ćerku holivudskog glumca Tajrona Pauera, Al Bano Karizi je bio već popularni umetnik širom rodne Italije. Imao je nekoliko zapaženih numera i uloga u poznatim ostvarenjima italijanske kinematografije.

Karizi je već na samom početku svoje karijere postao jedan od najpoželjnijih muškaraca u svojoj domovini. Uprkos skromnom poreklu, nije mu bilo teško da zavede osam godina mlađu brinetu iz dobrostojeće američke porodice.

Tako je počela jedna od najvećih muzičkih romansi prošlog stoleća...

Partneri i u životu i na sceni

Interesantno je da je u trenutku susreta sa Alom, Romina već bila verena za poznatog francuskog slikara Baltusa. Ipak, susret sa mladim Italijanom bio je fatalan. Tri godine posle upoznavanja, par se venčao.

al bano i romina 05.jpg
Profimedia 

Paralelno sa njihovom ljubavlju, cvetala je muzička karijera jednog od najpopularnijih tandema u 20. veku.

Vrtoglavi uspon je započeo sa singlom “Storia di due innamorati” koji je odmah zauzeo vrh top listi radijskih i TV stanica širom Italije.

Godine 1976. Al Bano i Romina Pauer su predstavljali Italiju na izboru za Pesmu Evrovizije sa numerom “We’ll Live It All Again” zauzevši sedmo mesto.

al bano i romina 03.jpg
Profimedia 

Mnogo više uspeha imali su na prestižnom Sanremu, gde su 1982. godine sa pesmom “Felicità” zauzeli drugo mesto.

Ova numera je postala planetarni hit, broj prodatih kopija dostigao je neverovatnih 6 miliona, a i danas je rado slušana - u Srbiji ju je jedna reklama nedavno vratila na sam vrh popularmosti.

Iste godine Al Bano i Romina Pauer izdali su album “Che angelo sei”, sa predivnom numerom “Tu, soltanto tu”, koja će ih i definitivno proslaviti širom Evrope. Već 1984. godine pokorili su Sanremo sa pesmom “Ci sarà”, a usledilo je još jedno učešće na Evrosongu sa identičnim plasmanom kao i prethodni put.

Tragedija nesagledivih razmera

Profesionalni uspeh je pratila porodična idila. Al Bano i Romina su dobili četvoro dece – tri ćerke i jednog sina. I sve je delovalo bajkovito... Dok nije prestalo da bude.

Neslavnom kraju doprinela je porodična tragedija koja se 1994. dogodila u Americi. Njihova najstarija ćerka Ilenija Marija nestala je tokom studijskog putovanja. Poslednji put je viđena u Nju Orleansu početkom te godine.

Usledili su meseci intenzivne potrage koja i pored ogromnih napora policije, vlasti, roditelja, rođaka i prijatelja nije dala nikakvog rezultata.

Postojale su indicije da je Ilenija izvršila samubistvo skokom u reku Misisipi, ali njeno telo nikada nije pronađeno. Pojedini izvori su tvrdili da je bila žrtva serijskog ubice Kita Džespersona. Ipak, DNK nalazi su odbacili ovu sumnju.

Romina se godinama nije mirila sa ćerkinom smrti, govoreći da oseća kako je Ilenija živa. Ipak, na zahtev Al Bana Karizija, Ilenija Marija Karizi je 2013. godine proglašena “najverovatnije mrtvom” što je zakonska formulacija za slučajeve kada duži vremenski period nema pomaka u istrazi ni dokaza o nestalim osobama.

Bila je to tragedija koja je razorila porodicu i nakon koje Al i Romina nisu mogli da nastave. Godine 1999. najslavniji par na muzičkoj sceni Evrope se definitivno razišao.

al bano i romina 04.jpg
Profimedia 

Godine koje su usledile posle razvoda, Romina Pauer je provodila u Americi, vraćajući se u Evropu s vremena na vreme. U javnim istupima je čak i optuživala supruga za nasilničko ponašanje. Ove navode su često negirala njihova deca, pravdajući ih kao posledicu velike patnje za nestalom Ilenijom.

Godina 2013. je donela neočekivani obrt. Al Bano i Romina su najpre izgladili svoj odnos, a potom oživeli karijeru. I danas, s vremena na vreme, nastupaju zajedno širom sveta, na oduševljenje porodice i stotina hiljada zaljubljenika u njihovo stvaralaštvo.

Pročitajte i kako je prelepa glumica završila mrtva u čamcu.

BONUS VIDEO

"PEVAČICA ZBOG TRAGEDIJA OTKAZALA SVADBU I NALJUTILA MLADENCE!" Vanja Mijatović sada otvorila dušu i otkrila šta se tačno desilo Kurir televizija

Tekst: Istorijski zabavnik / Lepa&srećna / B.S.