Put poznate folk pevačice Gordane Goce Lazarević do zvezda i uspeha nije bio lak. U životu su je snašle mnoge nedaće, ali je uprkos svemu sačuvala optimizam i postala prepoznatljiva po širokom osmehu koji retko skida sa lica.

Goca Lazarević rođena je 28. marta 1954. godine u Takovu. U rodnom gradu završila je osnovnu školu, a potom se preselila u Beograd, kako bi pohađala ekonomsku školu. Roditelji su radili u inostranstvu, a Goca i njen brat su ostali u Srbiji.

 "Dok nisam počela da živim samostalno, namučila sam se mnogo. Sve je bilo surovo. Mama i tata su trbuhom za kruhom otišli u inostranstvo. Ostavili su mene i brata kod strica i strine. Onda je i strina morala da ide da radi, pa je ostavila mene i brata u kući u šumi sa jednim neuglednim čovekom da nas čuva. Nije se presvlačio po deset dana", rekla je Goca svojevremeno u jednoj emisiji.

Veoma skromno je živela, a otkrila je i koji detalji joj ostali urezani u pamćenju:

"Mi smo preko nedelje mazali pašteticu i margarin na hleb. Nismo znali ništa drugo. Dok strina ne dođe. Otud i moj gastritis, koji vučem od ranog detinjstva. Moram da kažem da nikada nismo bili gladni. Čokoladu smo kupovali jednom mesečno, ono malo životinjsko carstvo".

U svojoj ispovesti je govorila o majci koja je preminula u saobraćajnoj nesreći kada je ona bila veoma mlada.

"Znam da je ona otišla, ipak smo mi bili mali. Ja znam da je ona otišla, a ja sam uvek imala iste snove. Decenijama sam sanjala da se ona vraća, ali njen nedostatak u odrastanju, toplini, ljubavi u svemu", prisetila se pevačica.

Tom prilikom je govorila i da je imala teško detinjstvo, jer je njen otac dovodio druge žene, neke su se prema njoj i bratu ponašale lepo, a neke ne.

"Tata se nakon toga nezvanično ženio nekoliko puta. To su bile neke žene koje su bile grube prema nama. Kada je jedna od njih došla, smislila sam srednju školu koja ne postoji nigde u blizini da pobegnem da ih ne gledam. Otišla sam u Beograd", rekla je Goca.

Sa samo 15 godina je došla u prestonicu, kod rodbine svoje maćehe gde se nije provela baš najbolje. Ta porodica je imala sina jedinca, koji ju je često tukao.

"Nije voleo što sam ja tu. Svaki dan me je tukao iz ljubomore, a jednom kada me je ozbiljno udario sam mu vratila. Tada mi je njegova mama rekla da tražim drugu kuću. Spakovala sam stvari u kartonsku kutiju i pošla sam da tražim tetku. Znala sam samo da radi kod Liona u nekom bifeu. Jedva sam je našla", emotivno je govorila pevačica.

goca lazarevic (2).jpg
Antonio Ahel/ATAImages 

Njena velika ljubav je bio Miultin Popović Zahar sa kim je bila 16 godina u braku, u kojem mu je rodila dvoje dece. On je tvorac mnogih njenih hitova, a jedna od pesma sa kojom se pevačica proslavila bila je "Vidovdan", a koja je zapravo bila posvećena Vesni Zmijanac. Goca je ispričala i kakav je bio život nje i kompozitora i zbog čega su se razišli 1990. godine.

"Različitost je interesantna, a ti polariteti stvaraju privlačnost. Ali ako u tim različitostima nema kompromisa to postaje malo naporno. Tokom godina je počeo da bude neizdržaj nekih elemenata života, a onda se dogodilo da se to pretvorilo u svoju suprotnost. Kažu da je između ljubavi i mržnje tanka granica", mistično je rekla Goca.

Nakon što su njena deca odrasla i stasala, Goca je upoznala izvesnog biznismena Branka, koji je imao dve kompanije u Beogradu, sa kojim je započela vezu, a koga je uvek predstavljala kao jedinu ljubav njenog života.

Branko je umro u svojoj 55. godini života, a Gordana Lazarević ga nikada nije prebolela, niti se u potpunosti oporavila od ovog gubitka. Inače, Gordana Lazarević nije želela da se uda za svog novog izabranika, jer je smatrala da to ne bi bilo fer prema njenoj deci.

Danas Goca živi na Bežanijskoj kosi i najviše voli kada joj u posetu dođu njeni unuci od ćerke, Dunja i Balša, sa kojima proživljava drugu mladost.

Pročitajte i burnu životnu priču Vesne Zmijanac.

BONUS VIDEO

"SASTAJALI SMO SE NOĆU, NIJE MOGAO DA JEDE!" Emotivna ispovest Eve Ras o Žarku Lauševiću: Znali smo da nas čeka TRAGIČAN ŽIVOT Kurir televizija

Tekst: Lepa&srećna/B.S.