Kada su se na internetu pojavile vesti o smrti kralja Čarlsa, sredinom marta, Bakingemska palata je reagovala u roku od 20 minuta. Odmah su demantovane ove glasine, propraćene čak i navodnim "skrinšotovima" naslovne strane vebsajta kraljevske porodice.

Uprkos jasnom demantiju, nastavile su se spekulacije da će monarh uskoro abdicirati u korist svog sina princa Vilijama.

Kralj Čarls (75) ima ozbiljnih zdravstvenih problema budući da mu je konstatovan karcinom. Odmah je operisan i oporavlja se daleko od očiju javnosti. Ministri su već izvukli iz fascikle plan "Most Menaj".

kralj carls kamila parker 0787491574-min.jpg
Profimedia 

U pitanju je dokument u kojem su izloženi o postupanju u slučaju kraljeve smrti. On je sačinjen još 1988. godine, kad je princ Čarls umalo stradao zbog lavine u Alpima. Od tada je "Most Menaj" ostao nepromenjen sve do februara. Sada je Čarls kralj, a ne više princ.

Osnovno pravilo je da informacija o smrti mora ostati tajna dok svi članovi kraljevske porodice ne budu o tome obavešteni. Tek nakon toga, vest se šalje premijeru i glavnim članovima vlade, pa zatim predsednicima prijateljskih zemalja i kolonija.

Plan "Most Menaj" predviđa da se vest o smrti kralja tada objavi na televiziji BBC i da počnu planovi za proglašavanje princa Vilijama novim kraljem. Do sahrane, čitava Velika Britanija će biti u žalosti. Pročitajte i čija smrt je princa Vilijama strašno pogodila.

BONUS VIDEO: 

Kraljica Elizabeta Princeza Diana YouTube/Princess Diana

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.