Dženifer Aniston, koja sledećeg meseca puni 54 godine, pojavila se na dodeli Zlatnih globusa sa novom, kratkom, stepenastom frizurom, kakvu je nosila dok je bila u ulozi Rejčel iz serije "Prijatelji". Za mnoge žene u pedesetim godinama, mladolik izgled sigurno zvuči kao dobra ideja.

"Nova Rejčel frizura", na starijoj, ali čak privlačnijoj Dženifer Aniston zaista obara s nogu. Ali, možemo li i mi, obični smrtnici, ispratiti ovaj trend i postići isti rezultat, bez svih profesionalnih stilista koji su ovoj glumici svakodnevno dostupni? Frizer Majkl van Klark uverava nas da možemo, ali ističe da treba da obratimo pažnju na par stvari. Za početak, najvažnije je da tu promenu shvatimo kao "pozdrav sebi iz mlađih dana". Sigurno volimo da se prisetimo bezbrižnijeg perioda, kada smo više vremena posvećivali modi i frizuri, ali se dosta stvari promenilo - kvalitet kose je verovatno drugačiji, kao i izgled lica. Majkl ističe da je ključ u tome da ne pokušavamo da kopiramo Rejčel, niti neku od svojih frizura od ranije, nego da se potrudimo da napravimo sopstvenu, bolju verziju ovog izgleda. Vremenom stičemo iskustvo, pa bolje poznajemo kvalitet svoje kose. To znanje definitivno treba iskoristiti!

Dženifer Aniston ima modernu verziju Rejčel frizure
Profimedia, Courtesy Everett Collection Dženifer Aniston u ulozi "Rejčel" iz serje "Prijatelji"

Frizuru koju sada nosi Dženifer, Majkl opisuje kao "bob frizuru A oblika, gde je prednji deo duži od zadnjeg i ima nekoliko stepenova", ali savetuje da ne tražimo od frizera da nas baš tako podšiša, ako kvalitet kose to ne dozvoljava. Ne treba da odbacujemo sugestije i savete, jer ovakva frizura zahteva poslušnu kosu, inače može izgledati neuredno i previše "tršavo". Da bismo održavali takav oblik frizure u kućnim uslovima, keramička presa za kosu može biti praktično rešenje, ali je neophodno da odaberemo kvalitetniju, kako ne bi previše naškodila kosi, a ne treba da zaboravimo ni na sredstva za zaštitu dlake od toplote.

Pramenove blago uvijamo na krajevima, naročito one napred, koji će uokviriti lice. Takođe, ovakvu frizuru možemo postići i krupnijim viklerima koje treba da ostavimo oko pola sata na kosi. Učvršćivač koji nanosimo na gotovu frizuru treba da bude što blaži, bez previše agresivnih supstanci, naročito ako ga koristimo svakodnevno. Ipak, Majkl dobronamerno ponavlja da se bob frizura teško postiže, sem ako imamo izuzetno poslušnu kosu, zato treba da budemo oprezni prilikom šišanja, kako se ne bismo razočarali već nakon prvog pranja.

Profimedia Najbolja izdanja Dženifer Aniston

Dženifer Aniston je često pričala o tome kako joj polazi za rukom da u šestoj deceniji izgleda sjajno, a u galeriji pogledajte neka od njenih najboljih izdanja.

BONUS VIDEO:

Dženifer Aniston pripreme za crveni tepih Instagram/jenniferaniston

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.