Kara Delevinj je odrasla u visokom društvu - otac Čarls se obogatio poslovanjem sa nekretninama, a majka Pandora se kretala u najotmenijim krugovima. Svima je njeno detinjstvo u velikom bogatstvuizgledalo kao prava idila, ali se ispostavilo da je sve to bila samo spoljna slika.

Bila je najmlađa od četvoro dece - uz sestre Popi i Kloe, bio je tu i polubrat Aleks, a živeli su u bogatom kraju Londona. U familiji je bilo visokih političara i milionera, ali je Kara upoznala i njeno naličje - narkotike, depresiju, samoubilačke nagone.

Majku danas čuvene manekenke opisuju kao manično-depresivnu osobu koja se borila sa zavisnošću od heroina i tableta. "Ponekad su me deca gledala, bila sam nesposobna da se brinem o njima, a to mi je bila dodatna agonija", kazala je Pandora u jednom intervjuu.

Kara je dugo verovala da je majka bolesna. "Bila je često u bolnici, nekad je dugo nije bilo i nisam ni znala gde je", ispričala je. Tek kad je malo porasla, starija sestra Popi joj je rekla za majčinu zavisnost. Devojčici je to teško palo. "Meni je bila divna majka", tvrdila je, ali je priznala da joj se srušio ceo svet.

Kad joj je bilo 16 godina, pojavili su se prvi znaci depresije kod Kare. Pretvarala se da je sve u redu, počela da se bavi manekenstvom i glumom. Istovremeno, želela je i da bude uspešna u školi kako bi roditelji bili ponosni na nju.

Sve je to dovelo do nervnog sloma. Morala je da napusti školu na šest meseci i počela da uzima lekove. "Nisam osećala ništa. Bila sam potpuno utrnula dve godine", kaže Kara.

U školi su joj se rugali, a danas čuvena lepotica kaže da je jedan od razloga i taj što se veoma kasno razvila. "Stalno sam bila usamljena, pitala se - šta nije u redu sa mnom."

kara delevinj 0592904977-min.jpg
Profimedia 

Posle više neuspešnih pokušaja terapije, konačno joj je postavljena prava dijagnoza - dispraksija. Reč je razvojnom poremećaju koji remeti koordinaciju pokreta i misli. Ironično, imajući u vidu da Kara danas zarađuje za život baš zahvaljujući izvanrednom kretanju na pisti i poziranju za časopise.

Karijera joj je krenula strelovito uprkos svim teškoćama koje je imala u odrastanju i sazrevanju. Pored toga što je bila prava muza Karla Lagerfelda, učestvovala je na revijama brojnih poznatih kuća: Fendi, Dolče&Gabana, Valentino, Luj Viton.

kara delevinj 0758889293-min.jpg
Profimedia 

Na filmu je zaigrala kao princeza Sorokina u "Ani Karenjinoj", videli smo je u trileru "Lice anđela", a ostvarila je i zapažene uloge u televizijskim serijama. O problemima tinejdžerskog života je napisala roman u saradnji sa Rouanom Kolmanom, snimila dva muzička albuma i onda odbila jedan ugovor za ploču, jer su producenti želeli da promeni ime.

Od devojčice koja je morala da napusti školu, stigla je do bogatstva koje se procenjuje na 55 miliona dolara. Ipak, nije prošla bez još jednog silaska u mračne dubine mentalnih problema.

kara delevinj 0761259891-min.jpg
Profimedia 

Prošle godine su je paparaci snimili u skoro dezorijentisanom stanju, na jednom aerodromu u Kaliforniji. Šetala je pred zgradom bez cipela, u prljavim čarapama, sva raščupana i bez šminke. U kolima su je slikali kako puši, čas lulicu a čas neku debelu, smotanu cigaru. Na jednom snimku se vidi kako pipetom ukapava nešto sebi na jezik.

"Morala sam ponovo na terapiju", ispričala je Kara za Vog čiju naslovnu stranu ponovo krasi u aprilskom izdanju.

"Mislila sam da treba da idem samo kad mi je loše, a treba i kad mi je dobro." Manekenka je pristala da ode u jedan centar za odvikavanje i objašnjava da za nju više nema "brzih rešenja". "Moram da idem na terapiju do kraja života", potvrdila je.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna