Dodela Zlatnog globusa Kilijanu Marfiju (47) za ulogu u filmu "Openhajmer" vratila je u fokus pažnje zgodnog Irca za kojim su žene širom sveta izgubile pamet.

Otkako se pojavio kao Tomas Šelbi u krimi seriji "Birmingemska banda"(Peaky Blinders) 2013. godine, Kilijan je katapultiran u visine svetske slave i postao pravi se*s simbol.

Međutim, njegov lični život je običan da običniji ne može da bude. Pre skoro dvadeset godina, oženio je Ivon Mekginis, a spojila ih je upravo ljubav prema umetnosti.

Upoznali su se devedesetih godina prošlog veka, dok je Kilijan radio na predstavi "Disko Pigs" koja će kasnije biti adaptirana u film. Ivon se pridružila Kilijanu i kolegama iz predstave na turneji, a ljubav je krunisana brakom 2004. godine.

Godinu dana kasnije, dobili su sina Malahija, a 2007. godine se rodio sin Aran. Do 2015. godine su živeli u Londonu, a onda se vratili u Dablin. "Želeli smo da odrastu kao Irci", objasnio je glumac.

kilijan marfi zena ivon mekginis 0835052693-min.jpg
Profimedia 

Ivon je umetnica, a njen rad uključuje film, performans, skulpturu, tekstil, zvuk i tekst. Nikad se ne pojavljuje s mužem na crvenom tepihu. Kilijan je vrlo uzdržan u intervjuima, ne govori o privatnom životu.

Da li supruga ima razloga za ljubomoru otkako su se sve žene na svetu zaljubile u njega? Dok ona sedi kod kuće u Irskoj sa decom, on snima po Velikoj Britaniji i Americi, uz najzgodnije glumice na svetu.

kilijan marfi 0474933732-min.jpg
Profimedia 

"Na snimanju ne postoji ništa više u životu. Vratiš se u neki malecki stan, jedeš da bi se održao u životu, učiš tekst za sutradan i pokušavaš da odspavaš što više možeš. A ne možeš mnogo. Onda ustaneš i sve to ponoviš iz početka", kaže Kilijan.

Ne propušta da se zahvali supruzi i deci kad prima nagrade. "Hvala mojoj porodici što me trpi, i kad sam samo senka dok snimam film", kazao je primajući nagradu u Palm Springsu pre par dana.

kilijan marfi 0835091829-min.jpg
Profimedia 

Zahvalio im se i kad mu je uručen Zlatni globus, a Ivon je ostala diskretna kao uvek i samo poljubila muža u obraz. Zakačila je usnama i nos, a onda mu temeljno "izbrisala nosić" (kako pišu po medijima) da ne bi izašao na podijum sav umazan njenim karminom. Pogledajte!

BONUS VIDEO: 

"UDVARALE SU MI SE HOLIVUDSKE ZVEZDE" Maja Mandžuka opisala kako su je startovali svetski poznati glumci: NIJE BILA SAMO JEDNA Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.