Teodora Džehverović se već nekoliko dana žalila da ima zdravstvene probleme, a to je bio i razlog što je otkazala svoj nastup za reprizu Nove godine.

Pevačica se sada oglasila i na Instagramu i objasnila da je imala veoma jake bolove i da je na Badnjeveče hitno operisana.

Teodora je objavila sliku iz bolničkog kreveta i obavestila svoje pratioce da joj je pukla cista na jajniku.

"Dragi moji, za mene su iskušenja od prvog dana ove godine. Taman što je počelo da i bude bolje, dobila sam strašne bolove u stomaku. Na Badnje veče sam operisana. Imala sam cistu na jajniku koja je pukla i stanje mi se zbog toga pogoršalo", napisala je Teodora.

teodora dzehverovic operisana.jpg
Instagram / teodoradzehverovic 

Pevačica je objavila i sliku iz bolničkog kreveta, a onda dodala da se sada oseća bolje.

"Za sada je sve u redu, sem što me naravno rane bole, ali se nadam da će to sve biti dobro i da će da zaraste sve kako treba. I pored toga, ne menjam mišljenje da će ovo biti jedna predivna godina kojoj se svim srcem radujem", napisala je Teodora.

Ciste na jajnicima su česta pojava i obično ne daju nikave simptome. Međutim, u nekim slučajevima može doći do pucanja ciste i izlivanja njenog sadržaja. U većini slučajeva, ova tečnost će se rasuti, a nije potrebna nikakava intervencija, navodi se na sajtu bolnice "Džon Hopkins".

Međutim, u nekim slučajevima je neophodna i lekarska intervencija. Cista može da nastane i kao odgovor na infekciju, a ako ona pukne, može doći i do sepse i to se mora sprečiti.

cista na jajniku.jpg
Shutterstock  

Operacija je neophodna ako se desi da cista ometa prolaz krvi do jajnika, a nekad dođe i do okretanja (torzije) jajnika. Takođe, nekad je operacija nužna i ako je uzrok endometrioza, jer tada cista može da bude veoma velika i ispunjena krvlju.

Pucanje ciste na jajniku karakteriše iznenadan, oštar bol u donjem delu stomaka i leđima, nadimanje i vaginalno krvarenje.

Hitna medicinska pomoć je neophodna i ako se javi jaka mučnina i povraćanje, visoka temperatura, nesvestica ili jako vaginalno krvarenje. Pročitajte i kako je prošla nekad "najlepša devojčica na svetu" kad su joj otkrili cistu na jajniku. 

BONUS VIDEO:

Teodora Džehverović Instagram/teodoradzehverovic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.