Demijan Luis, glumac koji je našoj publici posebno poznat po TV seriji "Milijarde", ostao je udovac u aprilu 2021. godine. Njegova pokojna žena Helen Mekrori je bila, takođe, glumica, a umrla je od karcinoma dojke.

Ostavila je trag u brojnim filmovima i serijama, a poslednja upečatljiva uloga je bila glavna ženska rola u seriji "Birmingemska banda". Igrala je tetku Poli.

Demijan i Helen su bili u braku 14 godina. Zaljubili su se radeći zajedno u jednom londonskom pozorištu.

"Zaljubila sam se u njegov humor, a nastavio je da me zasmejava tokom čitavog braka", govorila je glumica. "Naravno, svako želi da voli i da bude voljen, ali ja sam dugo pre toga bila kao utopljena u svom poslu. Naš susret je bio, nekim čudom, savršeno tempiran", pričala je Helen.

demijen luis helen mekrori 0606046023-min.jpg
Profimedia, The Times/News Licensing 

Imali su za medeni mesec na raspolaganju samo jedno veče. "Ali bilo nam je lepo", opisivala je glumica. "Nju je uvek više interesovalo s kim je nego gde je", otkrio je njen muž Demijan nakon Helenine smrti.

"Bila je osoba iz naroda, širila je sreću oko sebe, govorila deci i meni da budemo srećni."

demijan luis helen mekrori 0470327953-min.jpg
Profimedia 

Prema njegovim rečima, mesecima je bio iscrpljen i to čak i fizički, posle smrti supruge. "Osećaj tuge me nije napuštao ni dok je bila živa. Bolovala je četiri i po godine. Kažu da je prvi dan kad vam kažu dijagnozu potencijalno smrtonosne bolesti drage osobe istovremeno dan kad počnete da žalite za njom", napisao je u Sandej Tajmsu, pred kraj prošle godine.

"Uvek ste u nekom stanju polu-žalosti, jer je stalno u vama osećaj da se stanje može pogoršati u svakom trenutku."

demijan luis 0702391859-min.jpg
Profimedia 

Luis je najavio da priprema jedan album za koji je inspiracija njegova pokojna supruga. Istovremeno je i potvrdio da je počeo da se zabavlja sa novom partnerkom. Reč je o Alison Moshart, američkoj rok pevačici koja ima 44 godine i dosad se nije udavala.

Njih dvoje su prvi put viđeni zajedno prošlog leta, 14 meseci nakon smrti Demijanove supruge. Pojavili su se na nekoliko zvaničnih društvenih događaja, a kasnije je glumac i potvrdio da njih dvoje izlaze. 

demijen luis 0704776820-min.jpg
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna