Kada se saznalo da će princeza Meri postati kraljica, nije se slavilo samo u Danskoj već i u njenoj rodnoj Australiji.

Meri Donaldson je rođena, preciznije, u Tasmaniji, a kad je imala 28 godina srela je danskog princa Frederika i zaljubila se u njega.

"Ne sećam se da sam ikad želela da budem princeza, kao dete sam maštala da budem veterinarka", izjavila je Meri u jednom intervjuu. "Išla sam bosonoga, uvek bila u šortsu i majici." Pohađala je obične škole, na kraju završila pravo i ekonomiju.

princeza meri danska 0546490670-min.jpg
Profimedia 

Poznanstvo sa Fredom je bio potpuno neočekivano. U pab je došla sa prijateljicom čiju sestru je pozvala olimpijska ekipa. Princ je, takođe, povodom Olimpijade bio tu.

Meri nije ni znala da je Frederik princ kad su se upoznali, tek posle prvih pola sata saznala je ko je sve u zanimljivoj grupi koja se okupila u pabu. Dala mu je broj telefona, on ju je sutradan pozvao, ostatak priče je svima poznat.

danska princeza meri 0832229613-min.jpg
Profimedia 

Meri je danas najpopularnija članica kraljevske porodice - oko 85 odsto Danaca najviše voli baš nju. Pre nego što se udala za princa, naučila je danski jezik i danas ga govori s minimalnim akcentom.

U javnosti mnogi hvale njen specifičan lični stil oblačenja, a posebno je cene zbog odanosti progresivnim ciljevima, zalaganja za prava žena i dece kao i borbe protiv klimatskih promena.

danska princeza meri princ frederik 0814018231-min.jpg
Profimedia 

Posle gotovo dve decenije braka i četvoro dece, pronele su se glasine da je princ Frederik počeo da je vara. U medijima se pojavila njegova slika sa Đenovivom Kazanovom, zgodnom Meksikankom, a u pratećem tekstu je ona nazvana prinčevom "tajnom ljubavnicom".

Dok se prašina još nije slegla, stigla je odluka kraljice Margarete da abdicira posle 52 godine vladavine. "Odlučila sam da je pravo vreme za to i predajem presto svom sinu Frederiku", obnarodovala je kraljica u neočekivanoj izjavi za javnost. Neki su protumačili da je ovim učinila "žrtvu" kako bi spasla poljuljani brak.

danska kraljica margret 0820519936-min.jpg
Profimedia 

Mnogi kažu kako je ovo puki sticaj okolnosti i kako iskusna kraljica Margareta ne bi još napuštala presto ako nije bila sigurna da je brak Freda i Meri veoma stabilan. Drugi kažu da se Meri žrtvuje i žale je što, zbog "opstanka dinastije", trpi preljubu umesto da se spakuje i vrati u Australiju. Šta vi kažete, da li bi titula kraljice bila dovoljan razlog da žena oprosti mužu avanturu?

BONUS VIDEO:

Kraljica Elizabeta Princeza Diana YouTube/Princess Diana

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.