Glumica Svetlana Bojković jedna je od najpopularnijih na prostorima bivše Jugoslavije. Ceo region je pamti po legendarnoj ulozi Emilije Popadić u kultnoj seriji "Bolji život", ali i brojnim drugim televizijskim i pozorišnim ostvarenjima.

Vanserijska lepotica neprikosnovenog talenta, upečatljive, savršene dikcije i aristokratskog držanja bila je predmet obožavanja velikog dela muške populacije, a među njima i poznatih glumaca i istaknutih imena pozorišta, televizije i filma.

Ona je privlačila brojne muškarce, ali njeno srce osvojili su trojica posebnih.

Ljubav sa Milošem Žutićem planula je dok ju je srpemao za Akademiju dramskih umetnosti i udala se za njega kada je imala samo 21 godinu. On je bio osam godina stariji od nje. 

"Dve godine posle upisa na Akademiju bila sam, još kao student, po odluci Bojana Stupice, primljena za stalnog člana ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta! I te 1968. godine igrala sam u sedam premijera, a imala sam i osmu, ličnu: udala sam se za glumca Miloša Žutića. Potom sam, 1970, diplomirala, a vrlo brzo, krajem 1972, donela sam na svet Katarinu, moju Kaju", rekla je Ceca svojevremeno za "Politiku". i objasnila da je imala problem sa trudnoćama.

svetlana bojkovic 2.jpg
ATAImages/PVJ 

Rađanje ćerke Katarine Bojkovićeva opisuje "kao kosmički doživljaj".

"Ne postoji ništa na ovom svetu što može da se poredi sa trenom kad sam čula prvi plač moje Kaje", istakla je glumica, koja je tu trudnoću smatrala darom od Boga, jer pre nje nije uspevala da održi trudnoću i dobije bebu.

View this post on Instagram

A post shared by @balkanskim.sokakom

Prva fotografija Miloša Žutića i Cece Bojković sa naslednicom Katarinom i danas oduševljava javnost, a korišćena je i u najavnoj špici za seriju "Porodično blago", gde je Žutićev lik zamenjen likom Miše Janketića, koji je sa Svetlanom igrao glavnu ulogu u ovoj seriji.

U vreme kada je snimala hit seriju "Bolji život", nakon godina zajedničkog života sa Žutićem, magija ljubavi počela je da bledi i Svetlana je odlučila da ga napusti, ali su do kraja njegovog života ostali u sjajnim odnosima.

"Bili smo nedozreli za brak. I došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima. Ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović sa kojom je dobio sina Đorđa.. A i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest", prisetila se Svetlana.

svetlana bojkovic 1.jpg
Antonio Ahel/ATAImages 

Ubrzo nakon razlaza, dok je zvanično još bila udata za Žutića, Svetlana je srce poklonila filmskom režiseru Ljubomiru Muciju Draškiću, za kojeg se udala 1990. godine, kada su se oboje zvačno razveli od prvih bračnih partnera. Bili su u braku 15 godina, sve do Mucijeve smrti 2004. godine.

Posle nekoliko godina žala za Mucijem, Ceca je otvorila srce novoj ljubavi. Njeno srce osvojio je diplomata Slavko Kruljević, za kojeg se udala 2011. godine i taj brak i dalje traje. Pročitajte i Buran ljubavni život Vesne Zmijanac.

BONUS VIDEO

GLUMICA SE POTPUNO IZBLAMIRALA PRED BRANKOM SOVRLIĆ, PA SE JAVNO IZVINILA: Pevačica je dobila blaži nervni slom kada me je čula Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana! 

Tekst: Politika/Lepa&srećna/B.S.