Ljubavna priča danske princeze Meri počela je u jednom običnom baru u Sidneju, u Australiji, pre 23 godine. Lepa brineta je danas na svim naslovnim stranama, jer je objavljeno da će kraljica abdicirati.

Merina svekrva Margreta ima 84 godine i odlučila je da presto prepusti sinu Frederiku. Budućnost dinastije je osigurana, budući da Meri i Frederik imaju četvoro dece.

Nekada "tajna australijska devojka" prošla je kroz veliku transformaciju da bi se pripremila za mesto kraljice na danskom dvoru. Meri je rođena na Tasmaniji, njeni su Škoti, otac joj je predavao matematiku, a majka bila sekretarica na tamošnjem univerzitetu. Kad je završila trgovinu i pravo, preselila se prvo u Melburn pa u Sidnej gde se zaposlila u agenciji za nekretnine.

danska princeza meri 0832229613-min.jpg
Profimedia 

Slučaj je hteo da se zatekne u baru gde je Frederik bio sa društvom, razgovor je počeo spontano, a ona nije ni znala da priča sa princom. "Otkako smo počeli da razgovaramo, nikad više nismo prestali", kazala je Meri u jednom intervjuu.

danska princeza meri princ frederik 0814018231-min.jpg
Profimedia 

Kad ju je Frederik pozvao u Kopenhagen, prvo je zaposlila stilistu. Tražila je da joj pomogne da se od devojke iz srednjeg staleža transformiše u buduću kraljicu. Službena veridba prestolonaslednika najsrećnije zemlje na svetu je objavljena u oktobru 2003. godine.

Danska kraljica Margret, čija neočekivana abdikacija otvara princu Frederiku put ka tronu, mudro je posavetovala Meri da nauči danski jezik pre udaje. Snaja ju je poslušala, a venčanje su mediji dočekali kao finale bajke o običnoj devojci koja postaje princeza.

danska kraljica margret 0820519936-min.jpg
Profimedia 

Uz majčinske obaveze, nalazi vremena i za humanitarni rad. "Oduvek sam imala snažan osećaj za pravdu", kaže Meri. "Svi treba da imaju iste šanse, bez obzira na to odakle dolaze."

Pročitajte i kako se oblače najmodernije žene u Danskoj.

BONUS VIDEO:

NOVAK IZ PRVOG REDA GLEDAO ĆERKU TARU: Mala princeza (3) postala balerina i oduševila sve VIDEO Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.