Grof Nikolaj od Monpeza se oglasio nekoliko dana pošto je njegova baba kraljica Margareta Druga objavila da se odriče danskog prestola u korist svog sina Frederika.

Tokom 52 godine vladavine, kraljica je donela i jednu od najkontroverznijih odluka u istoriji dinastije.

Ona je oduzela kraljevske titule svojim unučićima - prinčevima Nikolaju i Feliksu, rođenim u prvom braku njenog mlađeg sina Joakima, kao i princu Henriku i princezi Ateni, koje je Joakim dobio u drugom braku. Ona je tada rekla da želi da ih oslobodi pritiska i ohrabri da krenu svojim životnim putem.

Nikolaj je upravo to i uradio. On je danas traženi maneken i nakon Nove godine je objavio seriju svojih omiljenih fotografija nastalih otkako je postao "samo grof". 

"Jedva čekam da vidim šta će doneti 2024. godina", napisao je grof Nikolaj, zahvalivši se svima s kojima je imao priliku da sarađuje. Za njega se dosta toga može promeniti sad kad na prestolu njegov stric zameni babu koja je bila tako rigorozna. 

"Ja samo ostao ista osoba, ali ta tema jeste osetljiva", kazao je u jednom od intervjua koje je vrlo retko davao. "Promenilo mi se prezime, a to nije samo formalnost već i neka vrsta pripadanja", objasnio je Nikolaj. Pročitajte i kakva sudbina čeka princa od Bruneja, najmlađeg sina prebogatog sultana.

BONUS VIDEO:

Keli Ozborn o princu Hariju Youtube/@NorthyWitchTarot

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.