"Mali hrabri ratnik", tako Elena  Karaman  Karić tepa svojoj novoj kućnoj ljubimici. Mala crna maca je uspela da nekako stigne do kuće poznate dizajnerke enterijera u hladnoj noći i tu je našla utočište.

"Dušica mala, našla je put kroz šumu do skloništa", napisala je dirnuta Elena koja je odmah odlučila da usvoji mače.

"Po proceni veterinara, nema više od 7 nedelja", dodala je ćerka Verice Rakočević koja se, baš kao i njena majka, već godinama trudi da živi u skladu s prirodom i nežno se ophodi prema svim živim bićima.

Sklona mistici, Elena je posebno ganuta činjenicom da je mače stiglo do svog utočišta na mlad Mesec.

"I onda nam je došla ona...", piše Elena koja inače živi sa svojim partnerom, proslavljenim fotografom Dušanom Reljinom. 

ELENA KARAMAN KARIĆ USVOJILA CRNU MAČKU instagram/elenakaraman.essence

"Na mlad Mesec, kroz šumu došetalo, uvuklo se u garažu i sakrilo u kesu majušno biće, dar od univerzuma", dodala je dizajnerka.

Kako veterinari kažu, ovako malo mače ne bi imalo nikakve šanse da preživi da nije dobilo hranu i utočište kod plemenitih ljudi. Pogledajte u galeriji slike najlepših mačaka na svetu i pročitajte kako mačke utiču na ljude.

Shuttterstock Norveška šumska mačka, regmafin, američka kovrdžava mačka, sibirska, persijska i peterbald mačka, himalajska i ruska plava mačka.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

ELENA KARAMAN I JUGOSLAV KARIĆ IGRAJU NA PROSLAVI PUNOLETSTVA SINA instagram/elenakaraman.essence