"Ima mnogo lepših devojaka od mene, samo što se nisu takmičile", izjavila je svojevremeno Bernarda Marovt kad je izabrana za Mis Jugoslavije.

Te 1983. godine, zelenooka Slovenka je imala sve one "adute" koji se danas smatraju najmodernijim idealom ženske lepote. Visoka i vitka, krupnih grudi i uskih kukova, proglašena je i za top model Italije 1990. godine. U Evropi je ovu laskavu titulu osvojila dve godine kasnije.

Kad se spremala da predstavlja "staru Jugu" na svetskom takmičenju, u Londonu je diskreditovana zbog poziranja za magazin "Start". Tadašnji "jugoslovenski Plejboj" je prodat u više od 350.000 primeraka upravo zahvaljujući Bernardi bez odeće. Nije mogla da postane Mis sveta, ali je proglašena za najfotogeničniju devojku na planeti.

"Oduševljena sam što me neki ljudi i dalje pamte kao najlepšu mis Jugoslavije. Posle svih ovih godina i dalje razmišljam o vremenima kada sam sticala životna iskustva u svim oblastima.

Ništa se ne dešava slučajno, pa sada gledam na sve pozitivno", kaže Bernarda koju i danas na Instagramu zapitkuju "da l beše Mis Jugoslavije".

"Danas prenosim ta iskustva mladim devojkama i dečacima, kao i ženama", rekla je ona u intervjuu za Večernji list. Ona je otvorila manekensku školu i živi između Italije i Slovenije.

Bernarda ima 62 godine, izgleda prelepo pa i dalje snima. Ostala je vitka, ali se raduje što su se na modnoj sceni pojavile i dame sa krupnijim oblinama.

"Drago mi je da deo posla imaju i takozvane plus size manekenke. Verujem da treba da postoje jer nemaju sve žene idealno telo. Ovi modeli dokazuju da i žena koja ima višak kilograma može da bude lepo obučena i da nosi stvari sa elegancijom i dobrim ukusom", kaže Bernarda. Pogledajte neke od naših najpoznatijih lepotica u galeriji i pročitajte kako obrve mogu da vas podmlade - najmodernije oblikovanje do sada!

Instagram, Instagram / katarinagrujic.doll, raznatovicanastasija, jelenakarleusastar, darabubamara_official, milicatodorovicofficial, vukiceviclidija, katarina_zivkovic_official, teodoradzehverovic, Instagram Milica Todorović, Anastasija Ražnatović, Dara Bubamara, Katarina Živković, Teodora Džehverović, Katarina Grujić, Lidija Vukićević,

 Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

DE VINČA O NEREALNIM OČEKIVANJIMA DEVOJAKA! Obrazložila da je Miss Srbije uzor celoj naciji: Nama ne treba fiksirana lepota! Kurir televizija