Na vest o smrti Žarka Lauševića  mnogi prijatelji, glumci i druge kolege iz filmske i pozorišne branše objavljuju sećanja na glumačkog barda i opraštaju se od njega.

Oglasila se i Maja Mitić koju mnogi znaju kao "prvu ljubav" Žarka Lauševića na filmu - igrala je Lelu, devojku Lauševog lika Pavla Ivkovića u filmu "Šmeker". Snimljen je 1986. godine, a u njemu igraju i mnogi drugi glumci koji su nas, nažalost, napustili - Zoran Radmilović, Milan Gutović, Dragan Maksimović...

U filmu, glavnog junaka Pavla iznevere mnogi - drugovi, pa i najveća ljubav, njegova Lela, ali on ostaje svoj - kao pravi "šmeker" iz naslova. Kasnije je film stekao kultni status, a mnogim njegovim akterima se potpuno život promenio.

film smeker zarko lausevic maja mitic.jpg
Printscreen / Šmeker 

"Promenio se i meni, i Žarku, znamo šta se dogovorilo sa njegovim životom, znamo i sa Draganovim životom (Dragan Maksimović Maksa prim. aut.), kako je završio, onako tužno na Zelenom vencu.

Zoran Radmilović je umro neposredno posle snimanja filma, ali je taj film osetio neki miris tih osamdeseth, sniman je '85. Ja sam tada bila student, onda sam ja skoro četvrt veka provela u jednoj nezavisnoj trupi `Dah teatar`. U međuvremenu sam počela da režiram, a sad već godinama uređujem i selektujem `Nišvil džez teatarski festival`", ispričala je Maja u jednom intervjuu.

Sada se oprostila od Žarka porukom na društvenim mrežama: "Mirno putuj ka svetlosti, moj druže s početka naših karijera. Dižem jednu čašu za sve što si bio ti ovde na našoj Plavoj, večni ŠMEKERU van granica zemaljskih i vremenskih!" Pogledajte i galeriju Žarkovih slika i pročitajte kako je upoznao Anitu koju je voleo do kraja života.

Youtube / Romul 099, Youtube / Centar Film Veliki glumac je umro u 63. godini života.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE Kurir televizija