Irfan Mensur je imao ozbiljnu zdravstvenu krizu pre desetak godina. Glumac je doživeo infarkt, posle kojeg je podvrgnut operaciji i ugrađena su mu tri bajpasa.

Mada je tada, kako kaže, mislio da mu se bliži kraj, ne plaši se smrti, jer za sobom "ostavlja tri sina". Dvojica su rođena u braku sa Srnom Lango, dok je treći njen sin iz prvog braka.

Danas je Irfan potpuno zdrav čovek po onome što pokazuju laboratorijske analize krvi i lekarski pregledi na koje redovno odlazi svakih tri-četiri meseca. Prošle godine je uspeo da se izbori s korona virusom.

"Moj doktor kuca u drvo, pa i ja kucnem", kazao je glumac u emisiji Jutro na Prvoj. "Svakog jutra i svake večeri pijem lekove, pridržavam se svih lekarskih uputstava.

Kako je Irfan Mensur prestao da puši posle infarkta
ATA Images/Antonio Ahel 

Ljudi kojima se ovako nešto dogodi treba da nastave da žive normalno kao da se ništa nije desilo, uz potpuno poštovanje svih lekarskih preporuka", kaže glumac.

On voli da poredi svoju operaciju sa generalnom popravkom automobila. "Kao da ste kola odvezli kod majstora, posle toga sve radi", šali se Irfan. "Sad su kao nova."

Ishranu nije morao da menja, jer ni ranije nije jeo masnu ili prejako začinjenu hranu kakvu lekari ne preporučuju. Međutim, prestao je da puši. On kaže da je zapravo "ostao pušač", jer nečim mora da zaposli ruke u svakom trenutku.

Kako je Irfan Mensur prestao da puši posle infarkta
MONDO / Stefan Stojanović 

"Sad mi ne trebaju cigarete i ne nedostaje mi ukus duvana", kaže Mensur. Da bi zaposlio ruke, nabavio je brojanicu i ona mu je sada stalno među prstima.

"To sam smislio nekih 4-5 dana posle operacije", priča Irfan koji će u januaru napuniti 71 godinu. "Pazim i kako se ponašam, ako treba da ponesem svoje kofere, neću da podignem naglo oba, već polako i pažljivo prvo jedan pa onda drugi."

Uz šalu o "generalci" automobila, dodaje: "Ne bih mogao da budem džentlmen i nekoj dami poguram auto koji je stao. Ali da pridržim kaput, prinesem stolicu ili spustim ruku na rame, to je sve i dalje dozvoljeno. Sve što je nežno - može", zaključuje glumac. "Nemam baš nikakvog razloga da se plašim." Pročitajte i kako je pobedio koronu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Pavle Mensur o Sarajevu i bosanskom pasošu Kurir