Princeza Leonor od Španije je upravo proslavila 18. rođendan i položila zakletvu pred parlamentom u Madridu čime je dobila pravo i obavezu da zastupa svog oca kralja Felipea u nekim prilikama.

Kraljica Leticija je, sa suprugom i drugom ćerkom prisustvovala ovom činu, a iste večeri je održana i velika proslava u kraljevskom zamku.

Leonor je blistala u belom odelu, šivenom po meri u jednom madridskom krojačkom salonu, a majka, koja je poznata po stilu u celom svetu je obukla skromnu plavu haljinu kako je ne bi zasenila.

princeza leonor od spanije 0818360716-min.jpg
Profimedia 

Međutim, sad su na društvenim mrežama procurili i snimci "iza scene", a na jednom od njih se vidi kako Leticija priprema ćerke za fotografisanje. Po protokolu, ona mora stoji s jedne strane kralja, a ćerka Leonor sa druge strane. 

Majka ne bi bila majka da ih nije pedantno "postrojila", a onda čak i u poslednjem času pre nego što aparati škljocnu, pritrčala da princezi popravi frizuru. Leonor je nosila "konjski rep", a Leticija je požurila da joj veštim potezom skloni kosu sa odela.

Spanska kraljica Leticija Instagram/europe.monarchies_

Na društvenim mrežama je zbog ovog snimka otpočeo pravi mali "rat". Dok mnogi hvale Leticiju što je tako pažljiva, drugi kažu da su šokirani njenim ponašanjem. "Ona je luda, zar je moguće da mora baš sve da kontroliše", prigovara joj jedan gledalac, a drugi dodaje: "Nadam se da će se princeza na kraju pobuniti, ovo nema smisla." 

Drugima se baš dopao kraljičin postupak. "Zato majka i služi. Brine o detaljima i svemu što može da bude važno za protokol", hvale je mnogi. "I ona se prilagodila protokolima iako je došla na dvor iz obične porodice."

Leticiji ni dan-danas ne zaboravljaju da njeni nisu bili plemići. Nije rođena sa "plavom krvlju", već je radila kao novinarka kad se upoznala sa Felipeom. Kralj nije odoleo njenoj lepoti i šarmu, a ona se danas trudi da odgovori na sve zahteve koji se postavljaju pred jednu kraljicu. Pročitajte više o njenom životu i pogledajte galeriju slika, a svakako i ostavite komentar - da li odobravate njen postupak na Leonorinoj svečanosti?

Profimedia Crveno je njena boja.

Tekst: Lepa&Srećna