Prva, mladalačka ljubav Radeta Šerbedžije bila je Ivanka Cerovac, prelepa balerina koja ni sama nije ostala ravnodušna na šarm zgodnog glumca.

Imao je samo 23 godine kad ju je oženio, a u braku su dobili dvoje dece - sina Danila i ćerku Luciju.

Priča se da veliki glumac nije mogao da odoli ženskim čarima. On sam je jednom napisao: "Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti... ", a svi su verovali da su se ove reči odnosile na suprugu.

U vreme kada su počeli zajednički život, krajem šezdesetih, Rade je igrao u Gradskom teatru "Gavela", dok je Ivanka radila kao plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

rade-serbedzija-ivanka-cerovac-privatna-arhiva.jpg
Facebook / Ljiljana Gisic 

Savremenici su pratili kako njegova popularnost sve više raste, ali je brak počeo da se ruši. Razveli su se 1987. godine, ali ostali prijatelji.

Glumac je uvek isticao da je Ivanka njegova velika ljubav i sa nežnošću govorio o njoj. Nije želeo da nestane iz njegovog života, trudio se da ostanu u bliskim odnosima, što su i uspeli.

rade serbedzija 3-min.jpg
Youtube / Rade Šerbedžija 

"Od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece, koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid", glase stihove jedne pesme iz zbirke koju je posvetio prvoj supruzi.

Sve do njene iznenadne smrti 2010. godine sa njom negovao divan prijateljski odnos. Novu emotivnu sreću glumac je našao pored svoje druge supruge, Lenke Udovački, s kojom ima troje dece. Pročitajte i šta ona kaže o Radetu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

NE BOJ SE! NISI SAM! Rade Šerbedžija recituje u znak podrške onkološkim pacijentima Kurir