Lucija Šerbedžija, hrvatska glumica i ćerka Radeta Šerbedžije, osam godina je bila u braku sa rediteljem Filipom Gajićem. Venčali su se 2006. godine, a imaju sina Sergeja i ćerku Anastasiju.

"Upoznali smo se još dok smo bili deca. Zajedno smo glumili u kultnoj jugoslovenskoj predstavi KPGT-a "Oslobođenje Skopja", sa kojom smo otputovali na tromesečnu turneju po Americi. Posle su nam se putevi razišli. Lucija je mene verno čekala 25 godina, kao Penelopa Odiseja", rekao je Filip o Luciji jednom prilikom. Nakon razvoda su ostali prijatelji, a deca su ostala da žive sa Lucijom, koja sebe ne smatra samohranom majkom.

"Mislim da to ne bi bilo fer da se kaže. Imala sam veliku podršku svog bivšeg partnera, njihovog oca Filipa Gajića. On je izuzetno brižan otac i sveprisutan u njihovom životu. Činjenica da nas troje živimo zajedno je od mene zahtevala da povremeno preuzmem obe uloge - i mušku i žensku, i majke i oca, a s tim se nije nužno bilo lako nositi", rekla je glumica za hrvatsko izdanje magazina Glorija i istakla da emotivni rastanci nisu uvek teški.

"Kada emocionalno odrastete, stvari postanu pristojne i zrele pa i prekidi, tako da ništa nije teško. Iz prekida svakog odnosa može puno da se nauči, bio on ljubavan, prijateljski ili poslovan. Moj deda Dane mi je svojevremeno dao važan savet, a on je, usput rečeno, doživeo 104 godine. Naime, kad sam se rastajala, rekao je: 'Sine, glupo je da se ljudi svađaju, treba samo pružiti ruku, reći hvala i otići dalje.'Jednostavno, tačno i predivno, zar ne?", rekla je ćerka Radete Šerbedžije.

Posle razvoda od Lucije Gajić je pronašao sreću kraj trideset i dve godine mlađe Jane Milosavljević, inače ćerke pevača Neše Galije Milosavljevića.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna