Tamara Kalinić je doživela ogroman šok kad joj je, pre nešto više od dve godine, obijen stan u Parizu. Srpska blogerka koja je jedna od najuticajnijih modnih influenserki živela je u prestonici Francuske, pre svega zbog posla.

Posao prikazivanja i ocenjivanja odeće, obuće, tašni i nakita na Instagramu i Jutjubu doveo je do toga da i potencijalni lopovi steknu uvid u to koliko bogatstvo ona ima u luksuznoj robi. Iskoristili su trenutak kad ni Tamara ni njen dečko Filipo Testi nisu bili kod kuće i provalili u stan.

"Odneli su mi sve", izjavila je Tamara tada. Policija joj je rekla da je "sama pokazivala šta sve ima".

Sada je, međutim, obradovala svoje fanove na Jutjubu ispričavši da su lopovi ipak dolijali. "Uhvaćeni su i osuđeni na devet godina zatvora, jer se ispostavilo da nisu opljačkali samo mene", objasnila je Tamara. 

tamara kalinic filipo 0808279228-min.jpg
Profimedia 

Iza nje je dug period teških događaja o kojima nije smela da priča sve dok je trajala istraga. "Desilo se u više navrata da mi ljudi jave kako su videli moje tašne na prodajnim Instagram profilima", priča blogerka. 

Budući da je sve tašne kupovala u zvaničnim prodavnicama, imala je i račune i serijske brojeve ovih luksuznih aksesoara. Zato je već po prvoj prijavi kontaktirala osobu na čijem je Instagramu videla par tašni koje liče na njene. "Zamolila sam da mi kaže koji su serijski brojevi kako bih ih uporedila, ali je ona odbila da to uradi", potresena je Tamara. 

tamara kalinic 0810600232-min.jpg
Profimedia 

Sledeći put je bila bolje sreće, pa je vlasnica drugog prodajnog Instagram naloga odmah odgovorila pozitivno. Ispostavilo se da su to baš Tamarine tašne i uskoro su joj bile vraćene.

"Bilo mi je strašno što su moje lične stvari prevalile put čak do Amerike i nazad", kaže Kalinićka koja je tu tek počela da bije tešku bitku. Ukradene robe je bilo baš mnogo - nestali su i njeni ručni časovnici, nakit... "Odneli su čak i moje korišćene nesesere, zaprljane od šminke", priča Tamara. Ukupna vrednost se procenjivala na više od 300.000 evra.

tamara kalinic 0810218654-min.jpg
Profimedia 

Kad je prvi put dobila informacije o torbama koje se prodaju na Instagram nalozima, kontaktirala je francusku policiju. Međutim, oni su joj rekli da se "ne igra detektiva" nego da prepusti posao istražnim organima.  Zato je za sledeći trag, na jednom marokanskom Instagram profilu, angažovala tamošnjeg advokata. I ovaj pokušaj je doživeo krah - kad je dobio ovlašćenje i avansnu uplatu honorara, advokat je - nestao s novcem.

tamara kalinic 0808703613-min.jpg
Profimedia 

Konačno je policija iskoristila informacije koje je dobila od Tamare, zahvaljujući Amerikanki koja je otkrila ko joj je prodao falsifikovanu robu. 

"Teško mi je palo sve ovo, ali sam naučila lekciju. Moje stvari više nikada nisu na jednom mestu, najveći broj njih je u trezorima, a stan je obezbeđen kao zatvor", kaže Tamara koja je napustila Pariz i našla stan sa Filipom u Milanu. "Naučila sam i koliko sam otporna na sve, jer nijedan posao nije bio ugrožen dok sam sve ovo preživljavala. Moj rad je morao da se nastavi nesmetano."

Još Tamarinih slika pogledajte u galeriji, a šta nikako ne smete da radite kako ne bi doživeli isto što i ona, pročitajte OVDE.

Instagram / tamara Kolekcija tašni i nakita Tamare Kalinić.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Tamara Kalinić na Koačeli instagram/tamara