Moderna vremena menjaju neke običaje i pravila, ali još se ceni lepo vaspitanje i poštovanje bontona. Zato se često postavljaju pitanja na društvenim mrežama - kome se treba obraćati sa "Vi", kako voditi laku konverzaciju, koji je dres kod prikladan za neku priliku.

Tako je otvorena i tema pravila o nošenju naočara za sunce - da li je red da se nose kad se ulazi u prostoriju, kad je obavezno da se skinu, gde i kako ih odložiti kad ih ne nosimo.

Pravila je prva "pomutila" Ana Vintur, jedna od najmoćnijih žena u svetu mode. Glavna urednica magazina Vog poznata je po tome da ne skida naočare, iako se smatra da takav potez odaje nevaspitanje i prostakluk. 

ana vintur master class 2-min.jpg
Youtube / Master Class 

Ana se izborila za "ekskluzivno pravo" da nosi naočare i kad je unutar nekog prostora samo zahvaljujući svojoj službenoj poziciji. Budući da redovno prisustvuje modnim revijama na kojima ne sme da izrazom lica pokaže šta joj se manje, a šta više sviđa, "vladarka" mode se sakriva iza tamnih naočara.

Ona nosi isključivo "šanel" modele, a kompanijski logo koji se vidi da slepoočicama naglašava njen stil. Dama koja želi slične naočare treba da bude spremna na cenu između 450 i 750 dolara, ali to i dalje ne znači da za nju važe ista pravila kao za urednicu "Voga".

ana vintur master class-min.jpg
Youtube / Master Class 

Po bontonu, naočare za sunce se skidaju čim se uđe u prostoriju, a najbolje je da se odlože odmah u navlaku i stave u tašnu. Držanje naočara na glavi, poput rajfa, smatra se priprostim, već je bolje rešenje da uvučete dršku u izrez na košulji i da tu ostanu ako slučajno nemate futrolu. Za muškarce je držanje sunčanih naočara na čelu potpuno neprihvatljivo.

Takođe je obavezno skinuti naočare ako ste napolju, a prilazite nekome da se pozdravite. Sunčane naočare mogu da zadrže samo oni koji imaju neki problem s očima i ne smeju da ih izložite suncu čak ni na trenutak. Ako ste u toj grupi, obavezno se izvinite dok pružate ruku sagovorniku i objasnite zašto ne skidate naočare.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

KITIĆEVA ĆERKA ČAK JE I U BUNDI IZAZOVNA: Elena se provozala u kabrioletu, a stajling joj je za 10! Naočare nosi i NOĆU!  #instagram/elenakitic