Dame se obično prvo procenjuju po izgledu, jer on upada u oči kako u realnosti tako i na društvenim mrežama. Međutim, i pored fantastičnog prvog utiska, istina može da bude potpuno drugačija. 

Često se već u prvim minutima vide i sitne stvari koje neke žene čine, a koje odaju da nemaju nimalo lepe manire.

Osnovno vaspitanje se podrazumeva, jasno je da se ne smeju zaboraviti reči kao što su "molim vas", "hvala" i "izvinite". Međutim, treba se i dodatno potruditi, pa pridržati nekome vrata uz iskren osmeh, ponuditi pomoć osobi koja se teže kreće ili propustiti nekog u redu kad vidite da je u velikoj žurbi.

Loše vaspitanje otkriva se vrlo brzo, čak i u usputnom razgovoru. Prvo što će mnogi učiniti jeste da nađu razlog da se na nešto žale. To im se čini kao dobar način da započnu konverzaciju, a zapravo samo iscrpljuju druge i kradu im energiju. Prava dama sa lepim manirima će se potruditi da nađe prijatnu temu za ćaskanje umesto da iscrpljuje sagovornika.

zene razgovaraju.jpg
Shutterstock  

Od silnih žalbi, lako se skrene i na ogovaranja. Posle "katastrofe" zbog kiše ili dugačkog reda kod lekara, obično sledi: "A znate, jedna moja prijateljica... " i otkrivanje detalja nečijeg privatnog života - ružno i nevaspitano.

Treći detalj koji odaje ženu bez stila je površnost. To je ona kojoj je izgled sve na svetu, glavne teme su joj njena odeća i nakit, a malo toga je istinski autentično. Sa svima se pozdravlja sa izveštačenom toplinom, a osmeh joj se izgubi s lica čim se okrene.

Prava dama sebi ne dozvoljava ni da uvek klima glavom i sa svime se slaže. Ona nema želju da se uklopi po svaku cenu, reći će jasno svoje mišljenje nezavisno od toga šta drugi misle. Čini to odmereno i hladnokrvno, bez padanja u vatru i sličnih afekata.

lepa zena razgovara telefonom.jpg
Shutterstock  

Na kraju, žena sa lepim manirima odmereno se ponaša i na društvenim mrežama. Moderna dama obično ima profile na Fejsbuku, Instagramu, pa i TikToku, ali ne "visi" na njima i nema potrebu da pred očima cele zajednice objavljuje i šta je ručala i šta je večerala. Umerenost, to je mera lepog ponašanja i na mreži.

Tekst: Lepa&Srećna

 BONUS VIDEO:

ONA JE DIVNA DAMA I JOŠ BOLJA KOMŠINICA! Svetlana Bojković omiljena je među najbližim susedima, a evo šta kažu o NJENIM NAVIKAMA Kurir TV