Kada je, početkom meseca, Tomi Zdravkoviću otkriven spomenik u Skadarliji, na svečanosti se okupio mali broj ljudi.

Među njima je bila Gordana Zdravković, žena pokojnog pevača koja je, za ovu priliku, doputovala iz Kanade, kao i njegova ćerka Žaklina.

Ovom prilikom je govorio i jedan od predlagača ideje da se podigne spomenik, Rasim Ljajić. Kako je rekao, velika većina građana Srbije je ideju podržala kako bi se održala uspomena na "velikog umetnika, pre svega pesnika, tekstopisca, a tek onda i pevača". "Toma je bio sve to u jednoj osobi - jedinstven i neponovljiv", kazao je Ljajić.

Međutim, na činjenicu da se nisu pojavile brojne kolege koje su ranije dolazile na Tomin pomen i učestvovale u snimanju filma o Tomi reagovala je njegova udovica Gordana.

toma zdravkovic spomenik 2.jpg
Kurir / Petar Aleksić 

"Aco Pejović me je razočarao... Mislila sam da će se pojaviti na otkrivanju spomenika, ipak je uvek bio tu, uvek je govorio da je napravio karijeru sa Tominom `Jelenom`.

Baš sam i rekla da bih volela da on bude tu, međutim, nije se pojavio. Niko se od njih nije pojavio, nemaju više ni potrebe", rekla je Gordana, dodajući: "Oni su svoj posao završili."

Ona smatra da je prevarena, jer nije dobila ništa od snimanja filma. Međutim, kaže da je menadžeru Banetu Obradoviću samo rekla: "Neće ti dati mira ni Toma ni onaj gore."

"Tomu su svi ga gledali kroz njegovo ime i slavu, a za mene je bio jedan divan, emotivan čovek", kazala je Gordana svojeremeno u intervjuu za Hello!. "U Kanadi, gde sam godinama živela pre nego što sam ga upoznala, sve se vrednuje kroz novac. Tomi ništa nije značilo da li ima ili nema. U meni je našao oslonac, mir, nešto što ga je činilo stabilnim u odnosu na život. Bila sam njegova mirna luka kojoj se vraćao."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

ACO PEJOVIĆ NA POMENU TOMI ZDRAVKOVIĆU Kurir