U Skadarliji je danas otkriven spomenik Tomi Zdravkoviću, legendarnom pevaču kojeg je volela cela bivša Jugoslavija.

Na svečanosti u gradskoj boemskoj četvrti bila je i Tomina udovica Gordana koja je stigla iz Kanade da bi prisustvovala ovom dirljivom činu.

Nije mogla da zadrži suze kad se pred okupljenima pokazala Tomina statua u prirodnoj veličini, a Rasim Ljajić je rekao:

"Velika većina građana Srbije podržala je da se podigne spomenik Tomi Zdravkoviću upravo na ovom mestu. Ovo jeste spomenik jednom velikom umetniku, pre svega pesniku, tekstopiscu, a tek onda pevaču. Toma je bio sve to u jednoj osobi - jedinstven i neponovljiv", kazao je Ljajić koji je i sam bio među predlagačima podizanja spomenika.

toma zdravkovic spomenik 2.jpg
Kurir / Petar Aleksić 

Tomina ćerka Žaklina je, takođe, prisustvovala otkrivanju spomenika, ali sin nije došao. "On još nije pogledao ni film o Tomi, on ima poseban odnos", ispričala je Gordana za TV Pink.

Gordana je, prema rečima Tominog kolege i prijatelja Zorana Kalezića, bila "jedina prava". "Toma je to tek na kraju shvatio", kazao je Kalezić posle prikazivanja filma o pevaču.

goca zdravkovic.jpg
Kurir / Petar Aleksić 

"Ona je bila jedina prava žena koja je spremna da voli, izdrži sve zbog njega, takvog kakav jeste, nije radila to ni zbog kakvih miliona. Ona nije bila s njim zbog para, ona je bila vrlo situirana, imala četiri lokala u Kanadi. Sve je ostavila i otišla za njim u Beograd i gajila njihovog sina. Ona je sjajna majka."

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

OTKRIVEN SPOMENIK LEGENDARNOG TOME ZDRAVKOVIĆA U SKADARLIJI! Supruga i Ćerka emotivno za Kurir TV: Kao da se ponovo rodio Kurir televizija