Mira Adanja-Polak važi za jednu od najboljih novinarki sa naših prostora, a svoj profesionalni uspeh umnogome duguje upornosti i istrajnosti.

Kad priča o porodici, kaže da su joj te osobine bile od pomoći i kao ženi, jer je osam spontanih pobačaja nije nateralo da odustane od materinstva.

Tek kad je zatrudnela deveti put, uspela je da iznese trudnoću do kraja i rodila sina Marka. Danas ima i troje unučića, a porodicu uvek stavlja na prvo mesto.

"Kada sam, recimo, imala zakazan intervju sa Kisindžerom, moj suprug je zatražio od mene da smesta sednem u avion i da se iz Njujorka vratim kući. To sam i uradila, a ispostavilo se da sam takvom odlukom obezbedila kod sagovornika mogućnost da intervju dobijem sledeći put. To su ti slatki i gorki rizici našeg posla", ispričala je svojevremeno za Story.

Ona ističe da je muž uvek bio glava kuće i da kod njih nije bilo "isforsiranog sukoba nadležnosti".

"Zna se ko je u kući najstariji, muž, ko drugi", kaže Mira. "Uloge su odavno podeljene! Svako nek igra svoju i – mir u kući. Kažem to po cenu da me optuže da sam konzervativna i tradicionalna. Ja se nikada ni sa jednim muškarcem nisam nadmetala i zato, valjda, nikada nisam ni doživela od njih poniženje ili neku drugu neprijatnost", kaže voditeljka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Voditeljka RTS van kamera je prava bomba! instagram/_ivana__milenkovic_